IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха голямо газово находище в румънския шелф

Находището може да достигне 39 кв. км и над 30 млрд. куб. м синьо гориво, съобщи Лукойл

13:06 | 14.10.15 г. 66
<p>
	<em>Снимка: Лукойл</em></p>

Снимка: Лукойл

Лукойл, американската PanАtlantic и румънската Romgaz са открили голямо газово находище в шелфа на Румъния, съобщи днес руската петролна компания.

Според сеизмичните данни площта на находището може да достигне 39 кв. километра и над 30 млрд. кубични метра синьо гориво. Тези цифри трябва да бъдат потвърдени при поредните сондажи, уточняват от Лукойл.

Програмата за по-нататъшните дейности, планирана за 2016 година, включва сондажи в находището с проучвателна сонда, а същи и повторна обработка на сеизмичните данни за потвърждаване на размера на находището и уточняване на въглеводородния му потенциал, се отбелязва в съобщението.

Находището се намира в морската структура Лира, разположена в блока Трайдънт (EX-30) на континенталния шелф на Румъния.

Пресслужбата на Лукойл информира и за приключване на работите по строителството на проучвателния кладенец Лира-1Х.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

34
rate up comment 7 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 8 години
Пич, ти си адски ъп! "Княжеството е щяло да бъде..." Пхахаха! И кой казва да го бъде ли ИЗОБЩО това княжество, или не?Знаеш ли до къде в Украйна живее компактно руско население? Това Русия ли е, или Украйна - според тези, които са те учили на история?*** плоскоглавците
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 4 rate down comment 3
kalendar
преди 8 години
И като коментираш кво са българите в Чикаго...ми кво са българите в Северна Гърция? Или кво са българите в Бесарабия? Или пък в Западните покрайнини? За спора ли почваш само да ми отговаряш? Взел си кон, дал си кокошка, но си държиш на твоето. Между другото-в Добруджа по онова време живеят далеч не само българи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 3 rate down comment 3
kalendar
преди 8 години
мани бельото. Сега *** им щеше да е скъсена. Или по-зле-главите на дядовците им щяха да са някъде из полетата, ако гледаме кво се случва на арменците(по това време ние сме около 4 милиона-общо; турците избиват около милион арменци; ако бяха избили и толкова българи сега щяхме да сме много различна нация).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 5 rate down comment 4
kalendar
преди 8 години
оффф....правиш се, че не разбираш или не разбираш наистина?Сиреч-Русия в момента не трябваше просто да си вземе Крим, а трябваше 1/3 от Украйна да отиде обратно в РФ? И Кюрдистан отдавна трябваше да е взел територия от три държави, и да е по-голям от Турция? Може и Кърджали да дадем на вилает Одрин, щото и там има повече турци от колкото българи. Следва Търговище?И аз като габровец не знам да са изколвали чак пък толкова-бягали са из планините повече. И обикновено аскера не е клал(има изключения). Клал е башибозукът, който рядко е турски. Ама теб ти е да си кажеш. Колкото и голяма тъпотия да е-ти си го кажи. И да-това е великата руска мисъл за освобождение. Друга е нямало. Хубава-лоша...това е! Другите не са ни искали освободени, даже като плацдарм за бъдещи техни идеи. Пак ти казвам-все едно да ти подарят мерцедес и ти да се разсърдиш на подаряващият, щото цвета не те кефел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 6 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 8 години
Абе плоскоглави русофоби! Ще ми рови из коша с мръсното бельо да търси скъсан руски чорап, но няма да се замисли, че сега можеше да е като кюрдите - да няма бельо, щото не знае това какво е!Даже още един народ на Балканите дължи в голяма степен освобождението си от турците на Русия, макар и не съвсем получено наготово, като нас - гърците! Но те, за разлика от нас, никога не са търсили под вола теле, за да ядят го^вна срещу Русия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 4 rate down comment 7
coder
преди 8 години
Може и да я няма на картата, но аз визирам населението, което е живяло там... Ясно е, че се взема парче от българите, за да се компенсира Румъния за това, което са взели Руснаците. Какво се правите на луди като княжеството е щяло да бъде + Северна Добруджа ако не е било това изкуствено откъсване на тази изконно българска територия населена с българи. Какво ми даваш за пример Чикаго :) какво са 250 000 на фона на 2 700 000 (2010 г)... просто като имаш претенции трябва да има на каква база. А въстанията винаги са били с цел оправдаването пред света на намесата на Русия на Балканите, а не освобождение... какво освобождение бълнувате по този начин... резултата всички го знаем - идвали са турците и са изколвали всичко живо. Ако това е великата руска мисъл за освобождение...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 4 rate down comment 5
kalendar
преди 8 години
и само като погледна колко + са ти сложили на първото ти(невярно) твърдение почвам да си мисля, че икономисти за политически/исторически въпроси не трябва да се питат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 4 rate down comment 4
kalendar
преди 8 години
Те това казах и аз-Северна Добруджа не е в пределите на България от...мисля 7 века. От ПРЕДИ влизането на Османците. Щото дали Добруджанското деспотство е част от Второ българско царство е въпрос на много уговорки. Да-българско е, но и в Чикаго има 250 000 българи, пък не е българско.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 2 rate down comment 3
kalendar
преди 8 години
А...и-не, не ми се струва абсурдно да обезщетяваш една страна за сметка на друга. Щото не е за наша сметка, а за сметка на Османската империя. А, че руснаците са стигнали до Одрин...те и американците са влизали преди това в Ирак, ама гледай, че две войни имат срещу Садам. Запада крепи Османската империя в един МНОГО кратък момент-мисля, около 50тина години. Дали има и толкова. И то ги крепи, поради причини, сходни с руските-искат да прилапат парче от баницата. И го правят. Включително за наша сметка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 5 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 8 години
"И на теб не ти се струва абсурдно да обезщетяваш една страна за сметка на друга..."Пхахаха... Я пак погледни датите около трампата на Сев. Добруджа! Аз нещо не виждам едната страна на картата? Май по това време още нямаме държава, не ли международнопризнати граници, не ли някакви права върху някаква територия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още