IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха голямо газово находище в румънския шелф

Находището може да достигне 39 кв. км и над 30 млрд. куб. м синьо гориво, съобщи Лукойл

13:06 | 14.10.15 г. 66
<p>
	<em>Снимка: Лукойл</em></p>

Снимка: Лукойл

Лукойл, американската PanАtlantic и румънската Romgaz са открили голямо газово находище в шелфа на Румъния, съобщи днес руската петролна компания.

Според сеизмичните данни площта на находището може да достигне 39 кв. километра и над 30 млрд. кубични метра синьо гориво. Тези цифри трябва да бъдат потвърдени при поредните сондажи, уточняват от Лукойл.

Програмата за по-нататъшните дейности, планирана за 2016 година, включва сондажи в находището с проучвателна сонда, а същи и повторна обработка на сеизмичните данни за потвърждаване на размера на находището и уточняване на въглеводородния му потенциал, се отбелязва в съобщението.

Находището се намира в морската структура Лира, разположена в блока Трайдънт (EX-30) на континенталния шелф на Румъния.

Пресслужбата на Лукойл информира и за приключване на работите по строителството на проучвателния кладенец Лира-1Х.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

44
rate up comment 3 rate down comment 5
kalendar
преди 8 години
Аз преди да ти падна на нивото с епитетите бях доста пространен, ***. Симеон Радев съм го минал преди десетина години. Стефан Цанев е толкова историк, колкото аз съм астронавт. И едни 30% вътре са за кошчето-знам, представи си, щото и тях съм чел. Една камара учебници. Щото с това съм и кандидатствал и съм учил нещо пряко свързано с историята. Спомените на Царица Йоанна представи си не съм ги чел. Но и да бях щях да го направя с едно на ум, че малко ще са едностранчиво поднесени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 1 rate down comment 3
coder
преди 8 години
Ми явно по-добре от теб знам, щом само ти се аргументираш с епитети предимно :). Кажи какво си изчел? Ще ти кажа аз какво съм изчел:1. Строители на Съвременна България 1 и 2 том - Симеон Радев2. Македония и Българското възраждане 1 и 2 том - Симеон Радев3. Спомени - Царица Йоанна4. Стефан Цанев - 2,3,4 том Български Хроники.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 3 rate down comment 5
kalendar
преди 8 години
Аз ли нямам отношение към родното, цървулане? За това съм си направил труда де що има публикувано да изчета, за да съм наясно какво е "родно". Ти ли ще си ми моралният съдник-сляпо поплюващ с тези, вменени ти от някой друг. Поне да беше чел малко, че да можеш да ги защитиш. Я ми обясни какво значи морал? Щото да не се окаже, че и с тая тема не си наясно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 1 rate down comment 5
coder
преди 8 години
Формално погледнато си прав, но морално не. Но според писаниците ти ти нямаш отношение към родното, затова това, което говоря няма смисъл за теб. И не знам аз къде те мятам ама със сигурност не е от преди 800 години... Защитавай русите колкото искаш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 4 rate down comment 2
П Незнайко
преди 8 години
Даа,Добруджа е била наша....Ми тя и Украйна е била наша ама....Когато просиш,ама си с претенции,най-вероятно ще получиш дървен философ.Добруджа няколко пъти сме имали възможност да си я върнем и сега пак имаме,ама бай *** предпочита Чикаго.На бай *** му дай келепир,него го интересува на баницата мекото...Пък ако е на власт,ела глей що стаа... Не крещене по форумите и перчене съ стара слава - раждаемост и възпитание - това ни трябва! Поклон пред баба Тонка Обретенова и жените като нея !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 4 rate down comment 4
kalendar
преди 8 години
нагъл си пич...ама много нагъл. Аз ти обяснявам, че знанията ти по темата са на равнище трети клас с преподавателка реститутка, ти ми казваш как аз разводнявам. Мятам ти се щото ти ме пращаш на ляво на дясно-ти си тоя дето обясни как живели там българи, аз ти посочих и други места дето живеят, за това те разходих из земното кълбо...и даже направих уточнението, че в Добруджа не са живели само българи, противно на твоята овча мисъл. Никой не ти е взел Северна Добруджа щото тя не е била твоя. От преди падането на Второто българско царство не е наша. Заради нашият отказ(на няколко пъти деклариран в историята) от тая област ние сме получили автономна държава. Ама ти си поплювай против руснаците, като ти е кеф.Пък ти си просто поредната чугунена глава. Единственото нещо, което ме учуди е, че не си казал още нищо за камунезите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 3 rate down comment 3
coder
преди 8 години
Да, ти. Аз говоря за нещо, което ни касае, а ти се мяташ по Украйна, Азия, Америка.... Не, не съм му гласоподавател :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 4 rate down comment 3
kalendar
преди 8 години
аз ли я разводнявам? Пич, ти ме взе за подигравка. Насипа един куп глупости, на база неумно твърдение и после ме обвиняваш в твоите грехове. Се едно слушам Баце. Да не си му гласоподавател?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 3 rate down comment 4
coder
преди 8 години
Айде да не си даваме интелектуални квалификации... замяната Добдуджа - Бесарабия е напълно независимо събитие, т.е. няма отношение към хода на войната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 2 rate down comment 4
coder
преди 8 години
Разводняваш дискусията като се мяташ ту в Чикаго, ту в Гърция, ту не знам къде... Говоря, че процентно 250 000 българи са едно на едно място и съвсем друго в друго място. Вие сте си с вашето мнение - аз с моето. Интересно ми е каква литература сте чели, че имате такова мнение... Аз спирам щото няма смисъл да се спори вече...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още