IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха голямо газово находище в румънския шелф

Находището може да достигне 39 кв. км и над 30 млрд. куб. м синьо гориво, съобщи Лукойл

13:06 | 14.10.15 г. 66
<p>
	<em>Снимка: Лукойл</em></p>

Снимка: Лукойл

Лукойл, американската PanАtlantic и румънската Romgaz са открили голямо газово находище в шелфа на Румъния, съобщи днес руската петролна компания.

Според сеизмичните данни площта на находището може да достигне 39 кв. километра и над 30 млрд. кубични метра синьо гориво. Тези цифри трябва да бъдат потвърдени при поредните сондажи, уточняват от Лукойл.

Програмата за по-нататъшните дейности, планирана за 2016 година, включва сондажи в находището с проучвателна сонда, а същи и повторна обработка на сеизмичните данни за потвърждаване на размера на находището и уточняване на въглеводородния му потенциал, се отбелязва в съобщението.

Находището се намира в морската структура Лира, разположена в блока Трайдънт (EX-30) на континенталния шелф на Румъния.

Пресслужбата на Лукойл информира и за приключване на работите по строителството на проучвателния кладенец Лира-1Х.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

54
rate up comment 4 rate down comment 5
kalendar
преди 8 години
ами аз ще ти кажа, че на 20 бях прогресивен седесар. сега съм на 31 и ме е срам от това, та наблягай още на четенето ще проведем подобен разговор след 10 години и ще видим дали не си се забил малко по в центъра и да гледаш малко повече българските интереси, от колкото над националните. Разбирай го както искаш. Айде вдигам, че чух, че бирата в баровете свършвала, ще гледам да хвана последната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
53
rate up comment 5 rate down comment 5
kalendar
преди 8 години
затапи ме...не знам сега какво да отговоря:) новите болшевики не блестите с оригиналност:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
52
rate up comment 5 rate down comment 2
coder
преди 8 години
Като ще е така: и аз съм имал възможност да отида навън (да уча и работя), но избрах да правя кариера тук (на 24 съм). Никой от родата ми не е навън. Просто и ти да си знаеш кого наричаш чугунена глава, ***, нагъл, някакви думи, които цензурата ги прави на 3 звездички :) и т.н. Извинявай ако съм те засегнал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
51
rate up comment 2 rate down comment 3
khao
преди 8 години
.... рапорт приет, свободно другарю!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
50
rate up comment 6 rate down comment 6
kalendar
преди 8 години
малиии...чак виден ли съм:) да знаеш-от твоята уста тия простотии прозвучаха като комплимент:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
49
rate up comment 3 rate down comment 6
khao
преди 8 години
Откажи се!!! Тръгнал си да спориш с двама от най видните национални предатели в този форум. За майка расия всичко правят тия двамата, само се чудя къде е селския *** и защо се бави, ами не те е почнал и той.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
48
rate up comment 5 rate down comment 6
kalendar
преди 8 години
И ако с Мави се бъзикат тук за децата му-от моето семейство няма нито един ама нито един живеещ в чужбина-всички сме били навън не малко пъти и всички си живеем тук. Никой не мисли да ходи никъде, освен командировка(не аз) или почивка. Има и един завършил навън и върнал се веднага след това. Дори тук да сложа точката трябва да ти е ясно кой в какво обвиняваш и какво ми е възпитанието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 3 rate down comment 5
kalendar
преди 8 години
тя аргументацията ми се изчерпа на 4тият пост. Когато вече си бях изложил позицията. И ти игнорира цялата ми аргументация накрая с-"морално не си прав". Още чакам да разбера какво е "морал". А писанието ти, че...не уважавам родното ли беше? Беше абсолютно в стила на ГЕРБ(случайно, може би). Уважавам твърде много родното. Стефан Цанев няма право на професионално мнение. И аз нямам право на такова, за това и не издавам книги по темата. Цитатите му може да са специално подбрани. Нещо като твоето-руснаците ни взеха Северна Добруджа. Което от никъде не е вярно, но да-заради руснаците Северна Добруджа не е в пределите на България. Със същото събитие те ни правят и автономна държава, но ти предпочиташ, като Стефан Цанев да погледнеш едностранчиво събитията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 1 rate down comment 0
coder
преди 8 години
Окей - ти си имаш едно мнение, а аз друго. А за падането на нивото с епитетите не те разбирам, тъй като не съм употребил такива като теб... не ти отива да претендираш с четене и да вкарваш в аргументацията си епитети към личността . Иначе Стефан Цанев не е историк, но в книгите му 80% са цитати от документи, писма и статии... т.е. той ти дава информация пък всеки сам си прави заключенията.Айде мир и да викаме за нашите довечера :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 4 rate down comment 4
kalendar
преди 8 години
Така като си почнал със Стефан Цанев-вестник Шок няма ли да ми цитираш? Ако пробваш с Божидар Димитров(щото той е в стила на Цанев, но поне се опитва-не винаги успешно-да запази благоприличие)-и от него не малко съм чел(ако и да не съм съгласен с голяма част от писанието му). Затрудняваш ме с въпроса си-малка част от учебниците ми са пред мен, последно съм си купил преди две години учебник за 11 клас по история и цивилизация, за да опресня знанията. Седя в момента и гледам Корана, Дипломацията, За Китай, Стефан Стамболов и новейшата ни история, Капитализмът-антагонист на човечеството, Трактат по история на религиите-все неща, които не са свързани с настоящият спор, просто за да ти дадат идея къде са ми интересите. Ако много държиш, ще си ходя до родният град до две седмици ще си препиша имената на книгите(щото там ми е голяма част от библиотеката) и ще ти ги стоваря след това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още