IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Армения получи нова отстъпка в цената на руския газ

Страната вече ще плаща по 165 долара за 1000 куб. метра газ от Газпром

22:34 | 07.09.15 г. 36
Армения получи нова отстъпка в цената на руския газ

С нова отстъпка в цената на газа се сдоби Армения по време на посещението на президента на страната Серк Саргасян в Москва. След среща с руския си колега Владимир Путин той съобщи, че Газпром ще продава природния газ с 25 долара за 1000 куб. метра по-евтино, съобщи руската информационна агенция ТАСС.

Така цената на природния газ за Армения вече е 165 долара за 1000 куб. метра.

Освен за цената на природния газ, двете страни са подписали и споразумение относно покупко-продажбата на акции и бъдещите дейности в предприятието АрмРосгазпром.

До ноември 2015 година ще бъде подписано и споразумение относно модела на работа на Газпром Армения, която е 100% собственост на руската компания Газпром.

Условията за намалението на цената на природния газ за Армения бяха договорени при влизането на страната в Евразийския икономически съюз в началото на тази година, посочва още ТАСС. Към момента Газпром е основният доставчик на нефтопродукти за страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 11 rate down comment 5
bozavino
преди 8 години
арменците не сме *** като българите :)И страната им вече ще плаща по 165 долара за 1000 куб. метра газ от Газпром, докато *** племе на Боко, го плаща на 400$ и му слагат акциз и ддс още толкова.. *** МНОГО ПРОСТА КОЛОНИЯ. Скъпа газ и прескъп ток за фабрики, заводи и домакинства, а простите вярват, че нещо ще се подобри в България :) Няма логика бе.75% от заетите, трябва да са хора със средно образование, заети във фабрики и заводи, а не безработни вишисти и малограмотни. Така е в развитите и развиващите се икономики.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 4
georgi_shum
преди 8 години
Газпром частна компания ????? wtf??? :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 8
bgMan
преди 8 години
Щото не щем да сме ефтина любовница на руския лилипут
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
добре ай кажи що ние не получаваме ? що ли ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 9
Стоян Петров
преди 8 години
Ако знаете колко добре се живее в Армения!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 5
Pyramid
преди 8 години
И какво се чудим толкова? Армения е стратегически регионален съюзник на Русия, плацдарм и потенциален добронамерен търговски съюзник до границите на голяма икономика като НАТО-вска Турция та, не с намаление, ами и съвсем без пари да им дават газ, явно, ще има смисъл. Щом Газпром, частна компания, се ангажира с това, смятайте. Не би трябвало ТОВА да е новина. Виж, ако Армения започне да продава газ на Газпром, ТОГАВА е интересно. Нещо, като журналистическия фолклор дето не куче човек да нахапе, а човек-куче било Новина. (Моля за великодушно разбиране, нито Армения, нито Русия е "кучето", само маркирам аналогията)Накратко: Може и да е вярно но...нали има и по-атрактивни теми?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още