IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Армения получи нова отстъпка в цената на руския газ

Страната вече ще плаща по 165 долара за 1000 куб. метра газ от Газпром

22:34 | 07.09.15 г. 36
Армения получи нова отстъпка в цената на руския газ

С нова отстъпка в цената на газа се сдоби Армения по време на посещението на президента на страната Серк Саргасян в Москва. След среща с руския си колега Владимир Путин той съобщи, че Газпром ще продава природния газ с 25 долара за 1000 куб. метра по-евтино, съобщи руската информационна агенция ТАСС.

Така цената на природния газ за Армения вече е 165 долара за 1000 куб. метра.

Освен за цената на природния газ, двете страни са подписали и споразумение относно покупко-продажбата на акции и бъдещите дейности в предприятието АрмРосгазпром.

До ноември 2015 година ще бъде подписано и споразумение относно модела на работа на Газпром Армения, която е 100% собственост на руската компания Газпром.

Условията за намалението на цената на природния газ за Армения бяха договорени при влизането на страната в Евразийския икономически съюз в началото на тази година, посочва още ТАСС. Към момента Газпром е основният доставчик на нефтопродукти за страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

26
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
Не обиждай, моля те. Американските инженери са Велики, добри са и японските. И от тези страни се пръкнаха много иновации. И германците купуват, копират и даже крадат. Пред лицето ми е една женица, през ноември миналата година, на едно изложение в НДК, търсеше инвеститор за свое изобретение - представи си, със защитен европейски патент /еднократна "спешна тоалетна"/ - толкова просто и елегантно нещо трудно се среща - та, тя ми се оплака: "-В Германия патентовах, казва, и на третия месец! немците нарушиха патента и започнаха да го произвеждат и продават, а за мен-нищичко."Накратко, стадо без *** няма, е немция не е изключение. Просто, хвала им, колко са организирани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 3 rate down comment 1
Pyramid
преди 8 години
А ти, тъпан доклатен, какво знаеш за това, дето аз го имам? Чак света едва ли ще промени но, някои отрасли-със сигурност. Публична компания с преобладаваща държавна собственост...обособена в акции. ВВС бяха писали - не, че не могат да лъжат! - че, уж дори и Путин бил притежавал 4,5% от Газпром. на теб не знам какво ти е под шапката но, "преобладаваща държавна собственост" показва, как е разпределен капиталът и у кого остават печалбите/кой понася загубите/ ПРОПОРЦИОНАЛНО. От не-частна фирма нито един собственик не може да излезе освен, ако не я продаде другиму. Дори продадена, ако не смени формата на собственост и не продаде акции, тя остава не-частна. От частна МОЖЕШ ДА ИЗЛЕЗЕШ. Продаваш си акциите другиму, фирмата си продължава дейността, за теб дивиденти вече няма...Но, според теб, това били *** дебилизми. Сигурно. Обясни го на целия капиталистически свят, може да ти повярва някой.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 4 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
Ми не е баш тъй те и САЩ и Русия я четкат Германия защото наистина няма такива инженери другаде, що си е право право. Те имат всякаква индустрия и всички иновации идват от там не от САЩ и Япония - те тея само преписват, що Германия е още окупирана, ми да не вземе някой друг да се възползва от тея неща. Още в края на Втората Световна - Съюзниците кат са им гепили чертежи и разработки на немците са казали - "Аве тея са 30г. пред нас" ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 4 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
Аз ти го казах образно, добре айде за тебе цветно, какво произвежда Германия и какво България ?!? От кой имат повече далавера според тебе от Volkswagen и Siemens или от Славчо по БТВто и от Дебелия Пеевски ?? Ти ако можеш да праиш коли и високосрокостни влакове, и всякаква друга техника и от тебе ше имат далавера, но като не можеш нищо тогава кво искаш ?!? За Галена и Гъзис ниски цени на ресурси няма - отделно, че ги ебаваме с това НАТО ама айде тва е друга тема са и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 3
georgi_shum
преди 8 години
Оф като почнат такива дървени професори да ми се правят на умни...Абе тъпан *** с претенции за изключителност. Компаниите се определеят като частни или държавни според собственоста на капитала. Частна фирма е такава, със преобладаваща собственост на физически или юридически лица, частна (не държавна собственост). Газпром е публична компания с преобладаваща държавна собсвеност, което я прави ДЪРЖАВНА компания. Аман от *** *** - особенно такива като тебе - дето си мислят,че имат нещо дето ще промени света, ама странно що НИКОЙ не им го иска това нещо.. Аман!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 3 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
Мише, успокой се. Русия е суверенен международен субект. наличието и /или и/ липсата на инженери у нас няма нищо общо с решенията на руската страна за статута и участията и на други доставчици. Движени, най-вероятно, от лакомия и великоруски шовинизъм, те не пожелаха "да делят баницата", а еврогейците тутакси се възползваха от това като, основно...угодиха на Обонго в свой ущърб. Всъщност, в наш: То, нали СП 1 вече работи, сега СП 2 ще пуснат. Че нас ни били отрязали, тях не ги ***. Тук неколкократно споделях че, осигури ли някой по-евтин газ от руския, само ще го приветствам. Осигуриха ли? Не. Сори но, всеки си гледа интереса и, ако държавната *** у нас предоставя далаверка и основание за удържане на високи цени за Газпром...Ами, ще ги държат. Те ще държат цените, а мухльовците, дето си избираме - банана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 5 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Значи Русия не иска изключение на проекта ЮП от третия енергиен пакет защото нямаме инженери като немските, така ли?Смях!Внимавай да не обидиш съфорумника Piramid, Богомил Манчев, Р. Овч., Г. Първанов и другите русофили лобисти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 2 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
Русия не поиска от ЕС изключение на проекта ЮП от обхвата на третия енергиен пакт, както го прави за СП 1 и СП 2? ------------------------------------------------------------------Защото у нас няма такива инженери както в Германия - все пак там са най-добрите, а при нас са най-добрите чалгаши и ***. Ето затова сега разбра ли ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 2
michaelis12
преди 8 години
За справка виж как завърши любовната сцена между Турция и Русия относно газопровода Турски Поток.-----------------------------------------------------------аз не съм видял някой да се натиска, любофф не е имало имаше ли интереси - имаше. Комшиите ербапи ли бяха с цените - ербапи бяха да. А у кой е ключа от кошницата, еми у тоя у който е ресурса. Нещо имаше разпра с цените и щом няма спогаждане - еми начи няма сделка, кво толко ***. Това е бизнес - не е сватба доживот (макар, че и там има разводи)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
еми аз няма да се поФтарям, тя пирамидата ти го обясни. Бизнес и интереси батко, както праат Сашш тях ги боли фара за ЕС та камо ли за нас. Праат квот си искат и те тва е. И там не ги кефи лилипута ама пигмея продължава да им дава ракетни двигатели и петрол, а те заводи да строят, за да станат двигателите на Форд "руски" и да се избегне ембаргото. Както виждаш не се целуват ама търговия има ..... с Куба, Судан, и там още по бананови държави от наща (макар, че вече не са) но и там праат бизнес не се натискат с лилипута по ъглите .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още