IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Армения получи нова отстъпка в цената на руския газ

Страната вече ще плаща по 165 долара за 1000 куб. метра газ от Газпром

22:34 | 07.09.15 г. 36
Армения получи нова отстъпка в цената на руския газ

С нова отстъпка в цената на газа се сдоби Армения по време на посещението на президента на страната Серк Саргасян в Москва. След среща с руския си колега Владимир Путин той съобщи, че Газпром ще продава природния газ с 25 долара за 1000 куб. метра по-евтино, съобщи руската информационна агенция ТАСС.

Така цената на природния газ за Армения вече е 165 долара за 1000 куб. метра.

Освен за цената на природния газ, двете страни са подписали и споразумение относно покупко-продажбата на акции и бъдещите дейности в предприятието АрмРосгазпром.

До ноември 2015 година ще бъде подписано и споразумение относно модела на работа на Газпром Армения, която е 100% собственост на руската компания Газпром.

Условията за намалението на цената на природния газ за Армения бяха договорени при влизането на страната в Евразийския икономически съюз в началото на тази година, посочва още ТАСС. Към момента Газпром е основният доставчик на нефтопродукти за страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

16
rate up comment 2 rate down comment 3
Pyramid
преди 8 години
Пак си знае неговото. Ти СМИСЪЛА на думите виждаш ли го? "Частно лице" не съществува. Изобщо. ВСЕКИ човек е физически и психически цял...с изключение на шизофрениците, те там живеят по двама-трима под един покрив. Има понятие "Физическо лице" и "юридическо лице". Словосъчетанието "частно лице" е нещо като "НАТУРАЛЕН акт". Недоразбрано недоразумение в неосъзнат мозък на недоучил средношколец с университетски пертенции. Основният пакет на Газпром си е основен пакет...АКЦИИ /ЧАСТИ, дялови участия/. ЧАС-ТИ НЕ СА частниЕТ-та-та...основно. Публични и непублични е въпрос друг, говорим за частните.Бегеманчо нещо пропуска: "Силни" и "слаби" държавите ги правят техните позиции и мотивацията на тези на власт. С педераско управление силна държава ми е странно понятие. А защо Русия не е поискала изключение от ЕП-3, питай Путин. Грешката е тяхна, надцениха се.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 5 rate down comment 2
georgi_shum
преди 8 години
Хах :) не е въпрос дали ми харесва или не, а дали е вярно или не. Компниите се класифицират като частни или държавни, публични или не публични. Една компания драги е частна, ако основния пакет акции се държи от частно лице/лица. В Газпром основния пакет акции се контрролира от Руската държава, следователно компанията е държавна :) И като такава се използва за налагане на руските държавни интереси..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 5
bgMan
преди 8 години
Русия прави бизнес само с по-силни от нея държави.С по-слабите от нея (като България, Армения, Молдова) това не е бизнес а много *** и нецензурна дума.За справка виж как завърши любовната сцена между Турция и Русия относно газопровода Турски Поток.Истинският въпрос, на който вие малки жалки русофилчета все не отговаряте е - защо Русия не поиска от ЕС изключение на проекта ЮП от обхвата на третия енергиен пакт, както го прави за СП 1 и СП 2?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 2
Pyramid
преди 8 години
Бегемане, който не ще "ефтина любовница" на накого, става "скъпа ***" другиму. В смисъл, онзи я и клати, и тя му плаща скъпо-прескъпо. После-що бил беден. *** и богат е практически илюзорна комбинация и се случва само с шепа наследници. При тях, богатството е по неволя, така да се каже. Харесва им но, там го оставили, де да иде. Народ *** и богат, това е утопия.На georgi_shum да поясним: "частен" идва от "част". Това означава, че такава компания има повече от един собственика. Преброй акционерите, ще се убедиш сам. Това, че руската държава държи и тя някакви акции, не прави Газпром по-малко частен. Харесва ли ти или не, все тая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 0
georgi_shum
преди 8 години
Ами точно, каквото си питал съм ти отговорл бре локум :))) Питаш как се прави бизнес там - казвам ти - трудно, но се прави. Печели ли се? - Да. В ЕС, включително и в България подобни процедури се минават за период от 3 до 9 месеца т.е от 6 до 2 пъти по бързо. Но пък конкуренцията там е по голяма. Така че напълно обективно ти отговорих. Ако нямах хората там - не бих се хванал чесно казано. Всичко е въпрос на добре преценка на всички плюсове и минуси, обстоятелста, конюктура и т.н...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
Кажи на bgMana как се прай търговия там в Русията, че си човек от първа ръка тука ?!? ---------------------------------------------------------------ти четеш ли кво ти писах бре .... глей кво си сътворил, глей ква си кифла :))(Баце, аз не правя търговия с Русия) Просто идеята ми е да обясниш на хората как се правят търговии и дали избираш работници и купувачи по красота и височина - тва ми беше идеята, а че там си имат тяхните проблеми тва е ясно, то оставаше и да няма никакви проблеми при издаване на разрешения и ала бала, навсякъде го има тва дори и на Марс и там имат проблеми с работници, газофикация, ток, разрешения и т.н. :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 0
georgi_shum
преди 8 години
Баце, аз не правя търговия с Русия :) Изграждам производство там :) Което ще пласирам там. Русия има преимущества като: идустриалните терени специално в централен и западен Сибир са на доста прилични цени, както и строителството в момента; енергията за бизнеса също е сравнително евтина, работната сила също (макс заплата, която плащам там е 35 000 рубли) .Но има и куп куп проблеми - отвратителна администрация и процедури.. Изваждане на разрешително за строеж свързване с ток, газ и т.н... ти отнема над година и половина. Разршение за пускане на обекта в експлоатация, както и разрешително от техните ветеринарно-санитарни власти - също е кошмар. С това се занимавам в момента.... и съм до никъде още. Ако ме питаш що все пак съм отишъл там - щото пазара е голям, конкуренцията в моя бранш в този регион е малка, и главно - заради жената. все пак там да имаш хора, на които да можеш да разчиташ, и които да помагат, помага доста. А и сме съдръужници с тъста.. И те така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
Гошка я сподели тука пред раята ти като прайш търговия, по красота ли ги гледаш, кой е висок и лилипут или гледаш цените и бизнеса да е ок ? Кажи на bgMana как се прай търговия там в Русията, че си човек от първа ръка тука ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 5
michaelis12
преди 8 години
еми не го ли скиваш господина от доле кво пише, че щото не сме любовница на лилипута и няма да се кланяме .... :)) То за тва в България са скъпи цените щото племето просто и не знае как се прай търговия и търговски сделки ....Тва го казвам за сопорнайсти път и пак ше кажа, че в България бъркат ама сериозно поклонничеството с търговията ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
еми тогава що ревете кат цените ни били високи мм ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още