IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: ЕС е враг

Има много гняв заради факта, че Германия плаща на Русия милиарди долари, твърди американският президент

07:57 | 16.07.18 г. 34
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп посочи Европейския съюз като "враг" на САЩ в интервю, дадено дни след спорната среща със съюзниците си от НАТО, но един от топ европейски официални представители заяви, че това е "фалшива новина".

Коментарът на Тръмп, използвал обща дума - синоним на "враг" или "опонент", за да опише народите, които от поколения са считани за най-близките и най-важните съюзници на САЩ, продължава стръмната промяна на позицията на Тръмп в отношението му към европейските демокрации, коментира Bloomberg.

В интервюто си за американската телевизия CBS, държавният глава заяви, че гледа на Европейския съюз като на враг заради търговската му политика и отново нападна Германия, която е вдигнала бяло знаме пред Москва.

"Мисля, че имаме много неприятели. Мисля, че ЕС е неприятел, имайки предвид как постъпват с нас в търговията. На човек не би му и хрумнало за ЕС, но те са неприятел", каза Тръмп в интервю от своя голф-клуб в Шотландия, преди да замине за Хелзинки.

Русия е неприятел в някои аспекти. Китай е неприятел икономически. Със сигурност те са неприятели. Но това не значи, че са лоши. Означава, че са ни конкуренти", поясни президентът, като добави, че има "голям проблем с Германия", имайки предвид сделката за газопровода с Русия.

"Предполага се, че воюваш заради някого, а този някой дава милиарди долари на онзи, от когото го пазиш. Има много гняв заради факта, че Германия плаща на Русия милиарди долари".

"Мисля, че това е много лошо нещо за Германия. Какво, те да не би да развяват бяло знаме?", заяви още Тръмп.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск възрази на това малко по-късно, като написа в Twitter: "Америка и ЕС са най-добри приятели. Който казва, че сме врагове, разпространява фалшиви новини".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

13
rate up comment 7 rate down comment 11
thehappyroger
преди 5 години
Медиите също получават голям дял от тези 100 млрд долара, които ЦРУ харчи на година, да манипулират съзнанието на хората и да настройват общественото мнение и начина на мислене както им е изгодно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 13 rate down comment 12
0pk
преди 5 години
Браво, Тръмпа! Разбутай им комфорта на наще угоени чиновници. Ще вземат да проумеят "Кто друг, кто враг, а кто просто так." :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 14
thehappyroger
преди 5 години
Ами те и Германия, и Франция, и Великобритания, и България също продадоха оръжие на ислямистите за "мн милиарди долари", ама вие продължавате да ми натискате минуси, когато казвам истината за кретено-масонският капитализъм такава, каквато е. ЦРУ и МИ6 създадоха целият този хаос в Близкият изток, ЦРУ харчи над 100 млрд долара от американският данъкоплатец за засекретени проекти извън граници, това са пари които се наливат в НПО-та, правителства, министерства, корпорации и т.н., да се поддържа целият този цирк. Сега следващите години на планетарни изменения целият кретено-масонски капитализъм ще бъде заличен етаж по етаж като кули близнаци в добре организиран от кретено-масоните фалшив терористичен атентат от 2001-ва, напълно буквално ви казвам, че тази парадигма няма как да съществува повече на тази планета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 23 rate down comment 4
EUROPA
преди 5 години
Тръмпича забравя, че продаде оръжие за милиарди на СА- най- големите финансови донори на радикалния ислям в Европа, а обвинява Меркел, че върти търговия.. Всичко е сделка според деди Доналд, който има мислене на бакалин, но ЕС му бил враг. А някой заблудени мислеха, че се появил нов Рейгън. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 25 rate down comment 3
Sakamano
преди 5 години
САЩ имат полза да бъдат начело на най-могъщият военен пакт в света. Ако не искат - никой не ги кара насила. Европа притежава и средствата и технологиите за да изгради собствена военна организация. Но така ще се появи нова, конкурентна на САЩ свръхсила, което американците едва ли желаят. Според мен, цялата пapлaма е за да накара Европа да купува американски оръжия, но едва ли някой се връзва на нескопосаните му блъфове.Според изказванията му, явно пaтoка смята всички за врагове, което прави предишния ми пост най-изчерпателен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 13
thehappyroger
преди 5 години
Крайно време е да станете осъзнати, защото неосъзнати егоистични *** на тази планета няма да останат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 12
thehappyroger
преди 5 години
Ама колко пъти да ви казвам, че и да ми давате минуси и да не ми давате, няма как да спрете започналите вече космически процеси за заличаване на тази парадигма, тази (само)ограничена в съзнанието версия на цивилизацията е история и вие следващите години ще видите, че нещата наистина отиват натам, а ако не осъзнавате как и защо начинът по който функционира цивилизацията днес е напълно глупав, то тогава сбогом и да не се връщате.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 15
thehappyroger
преди 5 години
Изтокът и западът са двете страни на една и съща кретено-масонска остаряла кирлива монета от отминали времена и *ебилни вярвания и убеждения като на австралопитек, която обективната реалност на Космоса предстои да извади от обръщение, тази глупава парадигма базирана на лъжи, манипулации, егоизъм, лицемерие, злоупотреби, алчност, войни, ниски нива на съзнание, омраза, разделения и конфликти ще бъде заличена от лицето на Земята от планетарните изменения в следващите години, на Космосът въобще не му пука за нещата, за които на теб ти пука и си мислиш, че са важни и той предстои да ви покаже, че това което е било досега, няма как да може да бъде повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 17
bgMan
преди 5 години
А не е ли прав Тръмп?Повечето коментатори пишещи тук са европейци и все врагове на САЩ.Защо тогава очакват нормални търговски отношения със САЩ и военна защита в случай че стане нещо лошо?Аз ако бях американец (и на мястото на Тръмп) при това положение също бих обмислил как да зарежа всякаква безплатна помощ за европейците и НАТО. Щом дават милиарди на руснаците трябва да дават и доста повече милиарди на американците ако искат да не останат сами в бъдещия развой на световните събития.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 17
Sokratus
преди 5 години
Дедо Дони казва следното на Германия:Ние плащаме за вашата охрана и вие нямате намерение да се самоохранявате. И като стане въпрос за търговски сделки ни казвате, така е в търговията купуваме от този, който ни дава най-ниската цена! И слагаме мита на вашите стоки, за да си пазим индустрията!Всъщност той не разсъждава като политик, а като бизнесмен. И прави същото, което и Меркел. Меркел казва, СП2 е търговски проект. Дедо Дони казва, супер дължите ни $1 трлн за това че сме ви охранявали - просто бизнес! И търговски погледнато е прав.;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още