IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Обвиняваха ме, че съм диктатор, но сега е диктатура

Вече е късно за споразумение с БСП - те показаха своите истински намерения, смята бившият премиер

18:55 | 29.06.13 г. 44
Борисов: Обвиняваха ме, че съм диктатор, но сега е диктатура

Със съжаление за гласоподавателите на БСП ДПС диктува управлението, а подкрепата дава „Атака”, смята бившият премиер Бойко Борисов. Той отказа да коментира поведението на Сергей Станишев в последните дни, но коментира, че отговорност носи лично Сергей Станишев и неговото желание за власт.

Бойко Борисов заяви пред „Нова телевизия”, че са го обвинявали, че е диктатор, но сега е диктатура, сочейки изявленията на Михаил Миков и назначенията в последните седмици.

„Начело на Българския енергиен холдинг (БЕХ) сложиха човек, който е съден. Той ли ще донесе прозрачност в енергетиката?”, посочи едно от назначенията на премиера Пламен Орешарски. Припомняме, че само преди дни от Софийската градска прокуратура поискаха отстраняването на Георги Христозов от БЕХ с мотив  липсата му на достъп до секретна информация заради влязла в сила присъда.

Христозов е реабилитиран, но според Закона за защита за класифицирана информация дори и при това положение той няма право на достъп до информация.

Вече е късно да се споразумеем с БСП - с последните си назначения те показаха истинските си намерения. "Така се прави в истинските демокрации", коментира Борисов на въпрос дали е щял да се споразумее с останалите партии в парламента в името на спасението на България.  

Бившият премиер обясни още, че всички коментари, че БСП е на власт сега, за да „попречи на ГЕРБ да замете следите си” и че ще бъдат вадени далаверите на управляващите, са несъстоятелни. „Една далавера не е извадена досега”, заяви Борисов.

Внушенията, че протестите са платени от ГЕРБ ме ласкаят, каза лидерът на партията и поясни, че на улицата са млади и интелигентни хора. „Сред тях сигурно има и привърженици на ГЕРБ”, смята той, отхвърляйки обаче обвиненията, че партията плаща  за тези протести.

Бившият премиер коментира още и назначението на Делян Пеевски за шеф на Държавната агенция „Национална сигурност”. „Кое му е нестандартното на ситуацията?”, запита той по отношение на изявленията на Сергей Станишев, сочейки че в момента БСП има пълната власт и управлява.

Борисов коментира още, че има информация, че Пеевски е бил готвен и за вицепремиер, но не даде повече подробности за тези планове. Борисов категорично отрече, че в своя управленски мандат да се е възползвал от медийния комфорт, осигуряван от Пеевски.

Той отново повтори теорията си, че назначенията на новия кабинет са поръчани от Ахмед Доган. 

На въпрос дали ще снеме доверието си от Цветан Цветанов, Борисов заяви, че вярва на прокуратурата. Ако обвиненията срещу зам.-председателят на ГЕРБ бъдат доказани, той ще бъде отстранен, заяви Борисов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

34
rate up comment 8 rate down comment 7
kalendar
преди 10 години
ти честно ли попита това? Значи все пак съм прав-подкрепа за герб могат да дадат само тоталните аутсайдери, комплексари и реваншисти. Прочети малко за Пенчо Семов, за да разбереш що за бизнесмени са битували тук. България е една от първите държави въвели телефона, железопътните линии, трамвая, телеграфа и др. В момента в Бг има един от най-добрите интернет връзки в света-това е пример, разбира се. netindex org ако не вярваш. Но пожарникарчето и слугите му(разбирай-теб) не могат да видят по-далеч от *** си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 3 rate down comment 4
novak li sam
преди 10 години
"Дори се намери евродепутат, който поиска своевременно да бъде приложен член 7 от Лисабонския договор, което ще отнеме правото на глас на България при обсъжданията."Този евродепутат дали не е от ГЕРБ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 6 rate down comment 11
kane
преди 10 години
Борисов ти си диктатор како бе Мубарак за ЕгипетНего САЩ го подържаха на поста му докато революцията го отнесеС теб се случи почти същото Същото се случва рано или късно там където САЩ или чрез мощната Пентагона или чрез мощните тайни служби/какъвто е случая с Борисов/ проправя пътя за "свобода", "либерализация", "демокрация", "свободен пазар" .. което значи само едно - да се освободи пътя на мултимилиардерите/според мен световните престъпници/ да стъпят на нови пазари необезпокоявани и да владеят и въвеждат "новият си ред"Това е ролята на Борисовп.с.И вие всички дето ми защитавате бизнеса и сте против всеки социален елемент и соц. партия в РБ, защото видиш ли имате фирмички и си мислите че сте капиталистите в родното си село ще загубите целия си бизнес. Ще изчезнете както изчезват малките магазинчета когато отвори голяма търговска верига в малкия ви град. Но повечето от вас и тогава няма да раберат за какво иде реч
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 13 rate down comment 4
Klakson
преди 10 години
Точно там е проблемът ни, че не му помагаме достатъчно. Единствено Бойко има силата да се справи с тандема БСП-ДПС, всеки друг ще бъде пометен. На управляващите сега това им е пределно ясно и затова толкова яростно настройват народа срещу него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 2 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
Никой не може да му помогне на него, ще му се променят очакванията напълно - официалната част от договорката е изпълнена! Да е наблегнал на неофициалната част... а там клаузите не включват протекция при смяна на ложата която те подкрепя...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 8 rate down comment 4
STRAHO
преди 10 години
За да ги има, трябва да има кой да ги разпознае! Мислиш ли, че Джон Атанасов би имал и най малкия шанс да създаде продукта си в БГ !? Не е само той. Има куп други примери. Политици има, но трябват и грамотни избиратели. Която и да е група от хора се движи винаги със скоростта на най бавните си членове. Закон! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 18 rate down comment 8
Klakson
преди 10 години
Най-доброто което имаме в момента е Бойко Борисов и трябва народа да се обедини зад него и да го подкрепи. Ясно е, че чудеса няма да направи, но поне показа желание да работи в интерес на България. Чудя се на протестиращите, които казват че не го искат - знаят ли аджеба какво искат??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 18 rate down comment 2
rraptor
преди 10 години
Прехода си имаше ясни идеи... Тва, че ние сме кофти общество е друг въпрос! Как може държава в която най-гледания човек е Слави Трифонов, да има някакво нормално общество! Тва е селяния на макс! Не плачкайте! Стига сте винили само политиците... Пълни сме с грехове! Политиците лесно се управляват под бичовете на разгневеното общество! Но ние не можем градивно да ги мачкаме, защото сме селски душици! Докато не приемем цялата истина нищо не правим!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 6 rate down comment 8
deant
преди 10 години
Незнам кой тъпан ти е цъкнал минус. Поне на този пост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 22 rate down comment 9
Vesko94
преди 10 години
За жалост ние нямаме истински политици, работещи на благото на тоя народ. Имаме една псевдо-политическа система, отроче на 24 години безпътен преход, преход без ясни идеи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още