IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според следователи руска ракета е свалила самолета на малайзийските авиолинии

Русия отрича да е замесена в свалянето на самолета

15:38 | 24.05.18 г. 18
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Внимателен анализ на видеозаписи е установил, че ракетата "Бук", която преди 4 години е свалила самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, е била докарана от базирана в Русия руска военна част. Това заяви международен екип от следователи, предаде Асошиейтед прес.

Вилберт Паулисен от холандската национална полиция каза днес в Амстердам, че ракетата е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск. Показан бе филм, проследяващ според следователите пътя на ракетата от Курск до Източна Украйна, предаде Интерфакс.

Паулисен представи неокончателните резултати от разследването на свалянето на малайзийски самолет, изпълняващ полет МН17.

Пътническият самолет, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, бе ударен от ракета над Източна Украйна на 17 юли 2014 г. Загинаха всички на борда - 298 души - пътници и екипаж, припомня БТА.

Русия отрича да е замесена в свалянето на самолета.

На пресконференцията холандският прокурор Фред Вестербеке каза, че има съществен напредък в разследването, но още не може да се каже кой и защо е свалил самолета, предаде ТАСС. Заподозрени във връзка с катастрофата са няколко десетки души, каза прокурорът.

Междувременно говорител на Европейската комисия призова днес Русия да окаже пълно съдействие на международния екип по разследването на трагедията с полет МН17, съобщи БТА.

„ЕС напълно подкрепя работата на разследващия екип. Призоваваме Русия да сътрудничи изцяло за установяването на отговорните. Държавите, които могат, трябва да подпомогнат разследването. Русия досега не е оказала съдействие“, добави говорителят.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 7 rate down comment 10
Стоян Петров
преди 5 години
На червената *** няма как да и бъде обяснено, че само руснаците сваляха украински транспортни самолети по това време. Не може да се обясни също, че един от командирите на "опълченците"(Стрелков може би) беше публикувал в мрежите информация за ударен от тях украински самолет. Подслушали са разговора му с руснаци на мястото на трагедията, който му докладва"Трупове! Цялото поле е в трупове!". Поста му моментално изчезва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 15 rate down comment 10
ABBA
преди 5 години
Руснаците предоставиха перфектни доказателства по темата, но втората най-древна професия нещо се прави на сляпа... Така е, който плаща, той поръчва музиката. Н'ъл' тъй!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 8
ABBA
преди 5 години
Живеем в свят на ПОСТИСТИНА. ИСТИНАТЕ Е НЕНУЖНА В ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИЯ СВЯТ.ФЪРГАШ ЕДНИ ФИШЕЦИ ДА СВЯТКАТ-БУМКАТ, ЕДНИ *** И ВЪРТЯТ КАТО ЛАТЕРНА И ДДЕББИЛИЗИРАНИЯ *** ГЛЕДА И ЦЪКА С ЕЗИК.КАТО ДЪРЖИШ 90% ОТ МЕДИИТЕ, ОСТАНАЛИТЕ 10% МОГАТ ДА СИ ПИШАТ АКО ЩАТ И ИСТИНА. Who cares?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 7
KPetkov
преди 5 години
Интересно съвпадение и как украинският 29 годишен пилот, за който руснаците твърдят, че се е навъртал около пътническия самолет малко преди да бъде свален, се самоуби съвсем услужливо. Стават случайности.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 28 rate down comment 12
0pk
преди 5 години
Няма как да разберат, че "ракетата е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск" ако е вярно, че "Русия досега не е оказала съдействие". Единствения вариант за такова твърдение е някой услужлив украинец да им е дал подобна "информация". Гледам тука не сте написали, че и пръстови отпечатъци има свалени :DА като цяло, минаха 4 годинки и вече за никой няма значение кой е виновен, щото виновния беше определен часове след случката и наказан според планираната програма. Същия сценарист разчиташе на подобна първосигнална реакция, когато нареди да свалят руския СУ край турската граница, обаче остана разочарован.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
data
преди 5 години
Разследва се криминално деяние - под КОЙ се има в предвид физическо лице извършило убийство на повече от едно лице с изключителна дързост и цинизъм . п.п. Формулировката е според нашият наказателен кодекс
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 21 rate down comment 9
bghighlander
преди 5 години
"Ракетата е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск. Показан бе филм, проследяващ според следователите пътя на ракетата от Курск до Източна Украйна, предаде Интерфакс." НО "има съществен напредък в разследването, но още не може да се каже кой и защо е свалил самолета"! Сериозно ли? Статиите разчитат на хора с КИ под 30 май?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още