IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангела Меркел: Без съмнение някои бежанци са заплаха за сигурността

Мигрантите в Германия трябва възприемат нашия начин на живот, категоричен е и германският финансов министър Волфганг Шойбле

12:49 | 13.04.17 г. 15
<p>
	Ангела Меркел. Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Ангела Меркел. Снимка: Архив Ройтерс

Германия трябва да предприеме действия срещу мигранти, които опитват да злоупотребяват с желанието на страната да им помогне. Това коментира германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Politico.

В интервю за Funke Mediengruppe тя казва, че без съмнение някои бежанци представляват риск за сигурността на Германия, но страната е била прицел на ислямисти и преди бежанската вълна. „Ние никога няма да приемем терора“, казва още тя.

Германският канцлер коментира още, че германските власти правят всичко по силите си да опазят гражданите. В някои региони обаче мерките изостават. Например в Бавария е позволен полицейският контрол над високорискови чужденци. В Берлин и Северен Рейн-Вестфалия обаче това е забранено.

Ангела Меркел беше един от първите европейски лидери, приветствал бежанците в Европа. Нейната политика обаче отнесе сериозни критики, след като милиони бежанци буквално заляха Стария континент в опит да достигнат до Германия. Опасенията от бежанската вълна се засилват и след серията терористични атаки, извършени от екстремисти в различни европейски държави.

Темата за бежанците е една от водещите в Германия месеци преди изборите, насрочени за септември. По време на дискусия отношение по нея взе и финансовият министър Волфганг Шойбле.

„Мюсюлманите са добре дошли в Германия,но трябва да възприемат нашия начин на живот“, каза той, цитиран от Politico.

Шойбле е категоричен, че ако бежанците не харесват европейската култура, те са направили грешното решение да се преместят на Стария континент. „Има по-добри места по света от Европа за живеене според ислямския закон“, каза той. 

Темата за бежанската вълна, която обхвана Европа, можете да проследите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 13 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
Мюсюлманите са добре дошли в Германия,но трябва да възприемат нашия начин на живот, Да умреш от смех ! За две години до тука стигнА великата германска политическа класа !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още