IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

35 души са задържани при днешните протести

Полицията определи сблъсъците на днешния протест като умишлено търсен конфликт с униформените

20:50 | 02.09.20 г. 12
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

От СДВР обявиха, че 35 души са задържани за 24 часа. Предстои да се прецени на кои от тях ще бъдат повдигнати обвинения, съобщава БНТ. Сред задържаните е и Костадин Костадинов - лидер на партия "Възраждане". Той обаче не е арестуван заради участие в протестите, а тъй като не се е явил на дело във Варна, на което е бил призован днес, без да уведоми съдебния състав за основателна причина. Това се смята за предпоставка за укриване. Костадинов ще бъде конвоиран във Варна и вече е предаден на съдебна полиция. 

Сред задържаните има и такива, които са вадили жълти павета, за да замерят с тях униформените.

Според полицията сблъсъците на днешния протест са умишлено търсен конфликт с униформените.

По време на сблъсъците днес са пострадали над 150 полицаи. На голяма част от тях е оказана медицинска помощ на място и те са продължили да изпълняват задълженията си.

Според старши комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР полицията е действала в рамките на закона и е използвала помощни средства само при крайна необходимост. Най-много полицаи са пострадали при сблъсъците в близост до входовете на парламента, когато част от протестиращите са се опитали да пробият кордона.
От СДВР призовават хората, които протестират да не се подават на провокации и да изразяват недоволството си без да проявяват агресия към полицията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 5
be_google
преди 3 години
Защо бе банкянски тъпосерко не сме в ШЕНГЕН?????Колко десетилетия ще чакаме часове като *** по границите и ще ни преджобват???ЗАЩО???КОЙ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 5
be_google
преди 3 години
35мата ги поздравявам за гражданската позиция- не са светии, но за мен са герои!!! Имената им ще се изпишат един ден със златни букви на паметник посветен на борбата с американската мафия, която граби и мачка народа ни вече 30 години! Не ви ли е срам бе корупционери за дадете 5 милиарда за ненужни и старомодни самолети?!? Че още 30 милиарда щели сте по същия начин.....къде и обещаният офсет, къде и нашата файда???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още