IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг загуби 6 млрд. долара за един ден

Разпродажбата сви цената на акциите на гиганта в социалните медии Facebook с 4,9% в понеделник

11:04 | 05.10.21 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	Марк Зукърбърг. <em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Марк Зукърбърг. Снимка: Bloomberg LP

Личното богатство на  технологичния милиардер Марк Зукърбърг се сви с повече от 6 млрд. долара за няколко часа, което предизвика понижението му в класацията на най-богатите хора в света, след като разобличителка подаде сигнал за злоупотреба, а технологични проблеми свалиха услугите на Facebook Inc. офлайн.

Разпродажбата намали цената на акциите на гиганта в социалните медии с 4,9% в понеделник, увеличавайки спада от около 15% от средата на септември насам.

Така поевтиняването на акциите в понеделник намали личното богатство на Зукърбърг до 121,6 млрд. долара, а преди няколко седмици то възлизаше на почти 140 млрд. долара. По този начин технологичният милиардер отстъпи до пета позиция в индекса на милиардерите на Bloomberg след Бил Гейтс.

 

 

На 13 септември Wall Street Journal започна да публикува поредица от материали, базирани на вътрешнофирмени документи, разкривайки, че Facebook е знаела за широк спектър от проблеми с нейните продукти - като вредата, която Instagram причинява на психичното здраве на тийнейджърките, както и за дезинформацията около бунтовете в Капитолия на 6 януари, като в същото време омаловажава публично проблемите. Статиите привлякоха вниманието на държавни служители и през уикенда разобличителката се разкри.

В отговор Facebook подчерта, че проблемите, пред които са изправени продуктите му, включително и политическата поляризация, са сложни и не са причинени само от технологиите.

„Мисля, че това дава на хората комфорта да предположат, че трябва да има технологично или техническо обяснение по въпросите на политическата поляризация в САЩ“, каза Ник Клег, вицепрезидент на Facebook по глобалните въпроси, пред CNN.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
бОли ме дедовия за евреина ... още толкоз да изгуби ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
bgMan
преди 2 години
Малко по--късно ще спечели 12 милиарда и тази загуба няма да е от значение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
khao
преди 2 години
Верно ли.... днес е продал всичките си акции и за това е загубил, нали ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
nikiangel
преди 2 години
От където дошли...там и отишли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още