IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След разхлабването на мерките: индийците се редят на опашки за алкохол

Разхлабването на мерките може да увеличи броя на заразените в страната, който надхвърля 42 500 случая, като 1300 са починали

13:55 | 04.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка T. Narayan/Bloomberg</p>

Снимка T. Narayan/Bloomberg

Стотици индийци се редят пред магазините за алкохол в Делхи днес, след като правителството започна да разхлабва ограниченията след 40 дни изолация заради коронавируса, съобщава Ройтерс, цитирана от БТА.

Някои офиси възобновиха работа с намален персонал, а трафикът по улиците се съживява. Националните ограничителни мерки, едни от най-строгите в света, се разхлабват в някои райони с по-малък брой заразени, макар че блокадата ще остане в сила до 17 май, обяви правителството миналата седмица. Мерките бяха одобрени на 25 март и два пъти бяха удължавани.



Полицията в Делхи проверяваше дали хората в колите са само по двама и дали носят маски.

Пред магазин в източната част на Делхи в 9 часа сутринта имаше опашка от над 500 души. Магазинът трябваше да затвори, а силите на реда разпръснаха хората, разказва очевидец.

Полицията започна отново да затваря магазини, тъй като клиентите не спазват социалната дистанция от метър и половина, отбелязва ТАСС. В Делхи също така са разрешени вече сватбите, като броят на гостите не трябва да надхвърля 50 души.

Разхлабването на мерките може да увеличи броя на заразените в Индия, който надхвърля 42 500 случая, като 1300 са починали. Някои правителства на щати искат обаче икономическата активност да се възобнови, тъй като приходите спадат и милиони са лишени от доходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още