Новак Джокович все пак ще бъде депортиран от Австралия*

Тенесистът загуби последното обжалване на решението на властите да не признаят визата му. Сръбският премиер нарече случая скандален

Новак Джокович все пак ще бъде депортиран от Австралия*

Новак Джокович. Снимка: Bloomberg LP

Още по темата
Австралия и случаят Ноле
12.01.2022
Сагата с Новак Джокович – най-коментираната тема в спорта
07.01.2022
Коментари
   1| 2| 3    
5
 
1
 
29
kmilchev до: Dr. Vatnikov
преди 5 месеца
Защо? Ти колко пъти си пътувал през Сърбия? С колко сърби си говорил? Бил си във Войводина, в Черна Гора, в Босна или в Хърватия ли? Защото на Балканите няма да намериш място, където хората да не се оплакват. А относно селското население - то наистина не е нужно от икономическа гледна точка, но е душата и гръбнака на една нация. На твой език преведено няма келепир.
1
 
4
 
28
Dr. Vatnikov до: kmilchev
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ахаа, ето откъде идват познанията ти за Сърбия - пътувал си 7 пъти с автобус.... :)))) Селско население не е просто нкакъв плюс, истината е, че това население просто няма къде да иде. Иначе много им се иска ЕС, само се правят на непукисти, като приказката за гриздето. Нови Сад са етнически унгарци, Войводина и казват със заслужено презрение за Белград - "ония там, балканците". Черна Гора по същия начин се отнася. Сърбетата целуват г**а на Мордор, въртят всякакви к**венски номера, всичко това гарнирано с някакъв смешен шовинизъм, ами ще са слъсаняци, най-големите неудаччници в региона. Скоро и албанците ще ги изпреварят.
2
 
1
 
27
kmilchev до: Dr. Vatnikov
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Но на мен лично Черна Гора ми е най-най на сърцето. Там просто е уникално. И природата и хората и архитектурата. Усеща се даже и италианското влияние. Ако не си бил там ти препоръчвам да я посетиш.
2
 
1
 
26
kmilchev до: Dr. Vatnikov
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Това, което говориш е за районите близо до нашата граница (вкл Ниш), които са им най-изостанали и забравени от държавата. Нагоре на север си се усеща унгарското влияние във всяко едно отношение. Имат си силно земеделие на малки парцели. 40% от населението е селско. Просто не са имали сталински тип колективизация като в Бг. През Сърбия съм пътувал с автобус поне 7-8 пъти между другото. По радиото има само чалга и много не им пука нито за ЕС, нито за нас. Само гледат отнякъде да гепят някакви лесни пари от някой чужденец и като цяло са добри актьори и измамници.
1
 
4
 
25
Dr. Vatnikov до: kmilchev
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Не започвай от нищо,щото и представа нямаш. Да кажеш, че цялата сръбска храна била качествена е смях. Има и хубаво и евтино, точно както е навсякъде. По-високи може да са от тебе. Магистралата е платена, Ниш-Нови Сад и обратно е 50 лева, а алтернативните пътища са смешни. Нови Сад - Белград е път от панели, правен от германците ВСВ. Средната заплата е към 500 евро, в България е 800 и то официалната, истинската е към 1000,просто още цели браншове са в сивия сектор. Износът на България е двойно по-голям в номинална стойност. Отиваш в Ниш, втория град по големина и виждаш мизерията и беднотията. Като отиде българин в сръбските кръчми и го гледат като германец вече, а за нас си е евтино. По пазарите също. Самите сърби си казват, че са мега зле и все повече изостават, но то тръгнало да ги лиже отзад, пфууу....
3
 
1
 
24
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
С какво неваксинираният Джокович застраши населението на Австралия, което е 90% ваксинирано? Нямат нито един ковид носител на тяхна територия ли?Използват го за назидание.
2
 
5
 
23
kmilchev до: Dr. Vatnikov
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Да започнем от най-базовото - храната. Кухнята им, качеството на продуктите им, което автоматично се отразява на хората(те затова са и с поне 5см по-високи от нас), спорта също. 40% от населението живее по селата, пътищата са им също много хубави. Като за държава, която е била във война и бомбардирана и не е в ЕС, никак никак не е зле. Само и да вметна, че средната им заплата е подобна като в България(въпреки, че имат голяма безработица). И моля нека да не се обиждаме. Това е икономически сайт, не някаква кръчма.
1
 
4
 
22
Dr. Vatnikov до: kmilchev
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Г*золизeц сръбски, сърбите вече са толкова след България, че и те загубиха надежда, че някога ще ни стигнат. По всички икономически показатели, производство, износ , заплати и тн. Ее, от вас, лузърите копейници, може и да са по-добре.
1
 
2
 
21
korn до: Стоян Петров
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
За някои неща не си прав. Не всички горди народи са бедни. Ако си мислиш че, швейцарците, белгийците, германците или холандците не са националисти и расисти си в грешка. По принцип всички сме такива. В последните години в САЩ и ЕС се видя колко е лесно да се върне национализма на мода ако политиците решат. Има разлика в прочвлението на национализма в бившите комунистически държави и другите държави в Европа. Например в България един националист разбира национализма, като това да мрази Запада и да бъде роб на Русия, един холандец пък мрази еднакво САЩ, Русия и ЕС. Има и друго, не си мисли че, всички руснаци и сърби например, са някви луди националисти луди по Путин. И там има много хора които не харесват това което им налагат политците, но нямат избор. Джокович, като оставим на страна че е сърбин, е просто един пич, който не иска да си прави ваксина, такива ги има във всяка една държава по света. Други решиха, че това е свързано със национолноста.
3
 
2
 
20
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
пръдлефчето си е обикновено пeдepacтче на заплатка тук, да допълва с миазмите си онова, които т.нар. журналисти в тази уж медия не могат да изрекат и напишат публично. Само като погледнеш каква активност се вихри от пръдлева страна по всяка тема, и като погледнеш как никак странно тя все съвпада с аангло-саксонската партийна линия, и всичко е ясно :) пръдлефци от време оно са си пръдлефци.
   1| 2| 3