IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрите места за пенсиониране през 2019 г. - Панама и Коста Рика

В топ 10 попадат и европейски дестинации в лицето на Испания и Португалия

15:52 | 02.01.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Панама и Коста Рика са най-добрите места за пенсиониране през 2019 г. според Global Retirement Index, пише International Living.

След като миналата година Коста Рика зае челното място, през тази пада с една позиция в класацията.

Страните са класирани, като са разгледани редица фактори, разделени в няколко категории – общи, финанси, здраве, начин на живот и управление. Сред факторите попадат визовият режим, климата, здравната система, разходите за живот и други.

„Модерна и близка до САЩ – да не споменаваме слънчева, топла и приветлива. Не е изненадващо, че Панама оглави годишния Global Retirement Index тази година“, пише уебсайтът.

„Панама е топла и тропическа, но е напълно извън ураганния район. Валутата е щатски долар. Данъците са сравнително ниски. И голяма част от населението е англоговорящо“. Панама е изтъкната и като дестинация, която вълнува хората с добрата си кухня, бирата, джаза, филмите, голфа, тениса и редица други фактори. Не на последно място цените са достъпни, допълва International Living.

От своя страна, Коста Рика привлича посетителите си с тропическия климат, евтиния живот, достъпната медицинска грижа, възможността за инвестиции в имоти и природната красота.

В челната тройка попада и Мексико, където като ключов фактор е посочена достъпната цена на живота там.

Четвъртата позиция е Еквадор, последвана от Малайзия и Колумбия.

От европейските дестинации в списъка с най-добрите места за пенсиониране се отличават Португалия, която е на седмо място, както и Испания – десето място.

Перу, която миналата година беше десета, сега се изкачва до осма позиция благодарение на страхотните си плажове, вкусната храна и едни от най-ниските цени, когато става дума за наслаждаването на по-добро качество на живот. Дори в по-скъпите квартали на Лима не е чак толкова скъпо, а една двойка може да живее нормално с бюджет от под 2000 долара месечно в повечето региони на страната.

Деветата позиция остава за една от най-популярните туристически дестинации в последните години – Тайланд.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 18 rate down comment 9
michaelis12
преди 5 години
къв "преход" 60 години бе скаппаняк ?!? Тя Римската Империя е напраена преди 2000 хилки години само за 50 ГОДИНИ повтарям за толко е напраена Римската Империя, а за 30г. Китайската Комунистичестка страна стана икономика Номер 1 с резервна валута юан .... Само ше ми "прехождат" тия от пусто в празно, на площада застрелваме ви и е готов прехода за 30 мин. че живота мина на ората в ограбване и обедняване от такива пиявици кат вас ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 15
s3
преди 5 години
Браво, сано и ние скоро да ги стигнем и при нас да е добро пенсионирането след 20-30г. когато завършим с прехода и реформите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още