IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ikea ще изкупува обратно в Германия употребявани мебели

Според веригата така тя допринася повече за устойчивото потребление

21:49 | 13.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Мебелния гигант Ikea възнамерява да изкупува обратно използвани мебели. Първоначално в пет магазина в Германия клиентите ще могат да предлагат своите ненужни употребявани мебели Ikea от 1 септември, заявиха от компанията.

Необвързващата оферта може да бъде уговорена предварително през интернет. След това клиентът ще получи ваучер за стоки за договорената сума, предава dpa-AFX.

Веригата за продажба на мебели оправдава действието с факта, че така допринася за устойчивото потребление. Други търговски дружества, особено от текстилния сектор, също предлагат подобни акции. В България например известен пример е програмата за събиране на дрехи, чрез която H&M се стреми към по-устойчиво бъдеще в света на модата.

В рамките на акцията Ikea възнамерява да приема само стоки в „перфектно до добро състояние". След това продуктите ще се предлагат на пазарите без допълнително заплащане, но с допълнителен ДДС.

Акцията започва в магазините на IKEA в Берлин-Лихтенберг, Зиген, Каарст, Хановер Експо парк и Вюрцбург.

Наскоро Ikea обяви, че ще засили политиката за правото на връщане на стоки. От септември компанията ще приема обратно върнати от клиенти стоки, само ако те са нови и неизползвани. Досега правото за връщане бе независимо от състоянието на продуктите и без да се посочват причини.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още