IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеймс Камерън: "Оскарите" пренебрегват блокбъстърите

По думите на режисьора Филмовата академия иска да играе менторска роля

16:05 | 31.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Световноизвестният режисьор Джеймс Камерън заяви, че наградите „Оскар“ се отнасят несправедливо и с предубеждение към холивудските блокбъстъри, на които често е обръщан гръб при раздаването на статуетките, пише Contact Music.

Камерън е създател на най-печелившите продукции в историята на Холивуд, сред които „Титаник“ и „Аватар“. Той смята, че Филмовата академия не се съобразява с предпочитанията на зрителите.

"Не бяха редки случаите, когато много популярни за аудиторията филми бяха пренебрегвани и се разминаваха със златните статуетки“, констатира Камерън. „Киноакадемията като че ли по традиция не награждава филмите, които хората искат да гледат. Чрез избора на наградените тя като че ли иска да играе менторска роля и да указва какъв тип филми зрителите би трябвало да гледат", казва той.

Режисьорът твърди, че едно от редките изключения от това правило е бил филмът му „Титаник“, който взе статуетки за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добър филмов монтаж.

Камерън не е учуден, че рейтингът на наградите спада.

"Ако американската киноакадемия не иска да изгуби зрителския интерес, тя трябва обезателно да включва в номинациите си повече блокбъстъри", съветва режисьорът.

/БТА/

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още