IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Богатството на Мъск се стопи с рекодните 16,3 млрд. долара

Цената на акциите на Tesla се срина с 21% по време на вчерашната борсова сесия на Wall Street

11:27 | 09.09.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Нетното богатство на Илон Мъск се стопи с 16,3 млрд. долара във вторник заради поевтиняването на акциите на производителя на електрически автомобили Tesla, съобщава Bloomberg. Това е най-голямото намаляване на стойност от богатство на милиардер в историята по данни на индекса Bloomberg Billionaires Index.

Акциите на Tesla поевтиняха с 21% при вчерашната търговия на Wall Street, задълбочавайки спада от миналата седмица, когато стана ясно, че компанията няма да бъде включена в индекса S&P 500, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Най-богатите хора в света напоследък се сблъскват със сериозни колебания в нетната стойност на богатството, което притежават, тъй като ритейл трейдърите ускоряват покупките и продажбите на акции.

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос загуби 7,9 млрд. долара във вторник, докато Джун Шаншан добави повече от 30 млрд. долара към своето богатство, което го направи третият по богатство човек в Китай, след като акциите на компанията му за бутилиране на вода поскъпнаха след първичното публично предлагане.

Акциите на Nongfu Spring, чиито бутилки с червени капачки се продават навсякъде в Китай, поскъпнаха с 54% при дебюта си в Хонконг, като увеличиха състоянието на Джун до 50,9 млрд. долара. Поскъпването на книжата на компанията продължава и в сряда.

Загубата на Мъск и увеличаване на богатството на Джун са най-големите движения, регистрирани от Bloomberg index с изключение на промени в нетното богатство, свързани с развод, преразпределение и наследяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
да ходи на майната си и самият Мъск ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още