IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във финансовия успех няма нищо случайно

Стартира първата цялостна онлайн програма в България по инвестиции и лични финанси от практици - InvestPRO.bg

10:30 | 12.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Във финансовия успех няма нищо случайно

"Правило номер 1: Никога не губи пари. Правило номер 2: Никога не забравяй правило номер 1." Казал го е легендарният инвеститор Уорън Бъфет. Самият той обаче по време на финансовата криза през 2008 г. губи около 23 млрд. долара. Така че - що за съвет?

Всъщност Бъфет (който впоследствие успешно се възстановява от кризата и състоянието му в момента доближава 86 млрд. долара) има предвид нагласата на разумния инвеститор - никога не влизай в инвестиция с небрежното отношение, че е ОК да загубиш, бъди информиран, напиши си домашната работа. Той инвестира само в компании, които щателно проучва и разбира. Ако трябва да обобщим с една дума ключа към успеха според него, тя би била "знание".

2020 г. ни връхлетя с по-тежък удар и финансови последствия за мнозина и от 2008 г. Добрата новина е, че веднага след края й се появява възможност да натрупаме именно знания и да научим практически стратегии за спестяване, инвестиране и управление на личните финанси с помощта на едни от най-доказаните практици в България.

Първата цялостна онлайн програма у нас по инвестиции и лични финанси, организирана от InvestPRO, започва от 1 март и ще разкрие всичко за света на парите на разбираем език.

В 8 видео курса едни от най-добрите икономисти и специалисти в България ще споделят своя практически опит за парите и инвестициите и своите работещи стратегии за спестяване, инвестиране и управление на лични финанси.

Уроците за лични финанси, инвестиции в акции, злато, сребро и други благородни метали, колективни схеми и криптовалути ще бъдат поднесени на разбираем език и могат да бъдат гледани отвсякъде по време на програмата.

Участниците ще имат възможност да практикуват наученото и да задават въпроси към лектора в затворена група и по време на уебинари на живо за всеки курс, както и да обменят знания и опит с другите участници, намирайки нова приятелска среда за личен и финансов растеж.

"С годините установих, че в личните финанси и инвестициите няма случайни неща. Финансовите успехи винаги са резултат от систематичен подход към парите. Когато имаш правилна система от малки и прости действия, те се натрупват във времето и ти носят доходност и сигурност", коментира Стойне Василев, партньор и лектор в InvestPRO.

"Хората, на чиято финансова стабилност и възможности се възхищаваме, не са по-различни от теб. Причината да не зависят от заплати и кризи не е в това, че знаят някаква тайна за парите. Нито пък е в късмета им. Те са отделили време да се образоват как работи финансова система, имат цялостен план за управление на парите си и знаят, че времето ще се погрижи най-добре за инвестициите им", обяснява Василев.

По думите му програмата е подходяща за хора, които имат нужда от финансова стабилност, но им липсват структурирани и практични знания за света на инвестициите, както и за хора с големи финансови планове, на които не им достига времето и опита да отсеят полезната информация от пълнежа. Програмата ще е от полза и за хора със спестявания, на които им е нужен конкретен план как да ги инвестират – в какви активи, в кой момент и в какво съотношение, така че да не ги изгубят.

Програмата

Програмата се състои от 8 видео курса, структурирани в следните теми:

"Как работи капиталът и икономическата машина"
"Основи на инвестициите и личните финанси"
"Инвестиции в имоти"
"Инвестиции в акции"
"Инвестиции в злато, сребро и други благородни метали"
"Инвестиции в криптовалути"
"Инвестиции в колективни схеми"
"Създаване на личен финансов план"

Подробно описание на курсовете по инвестиции и лични финанси може да прочетете на сайта на InvestPRO.

Въпреки че програмата се провежда изцяло онлайн, приемът е ограничен до 1000 участници с цел предоставяне на по-качествено и персонализирано отношение и обучение на участниците.

За да научат какви са целите и мотивацията на участниците и заедно да преценят дали програмата е подходяща за тях, организаторите ще проведат и входящо интервю с всеки от тях.

Записванията за програмата стартираха на 9 януари и ще продължат до 28 февруари. Само за 2 дни над 400 участници вече са се записали, възползвайки се от най-ниските цени за участие! 

Лекторите

Стойне Василев е независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на най-продаваната бизнес книга у нас за 2018 и 2019 година „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти.

Стоян Панчев е макроикономист и полиси анализатор, занимаващ се със стопанска политика от 2011 г. Основател и председател на Българско либертарианско общество, съосновател и изпълнителен директор на Експертния клуб за икономика и политика.

Димитър Христов е доказан специалист в сферата на недвижимите имоти. Той работи активно в сектора от 2012 г. През последните 5 години е направил над 200 сделки, консултирал е хиляди купувачи и продавачи.

Георги Георгиев е част от екипа на "Карол Капитал Мениджмънт" от началото на 2008 г. Започва работа като финансов анализатор на фондовите пазари за региона от Източна Европа и консултира клиенти, инвестиращи на тези пазари.

Благовест Белев е съосновател на Tavex Gold & Exchange в България през 2009 г. и напуска компанията през 2017г. За този период Tavex се превърна в най-големия дилър на злато и сребро в България и едно от най-популярните обменни бюра в страната. Белев е основател на първия български фонд за инвестиция в криптовалути - BlockChain.bg.

Създатели на програмата

"Искрено вярвам, че фундаментът на една успешна и прогресираща България се корени в това повече хора да бъдат практически образовани на тема бизнес и финанси", споделя Мирослав Запорожанов, един от създателите на програмата, който притежава солиден опит като брокер на международните капиталови пазари в голяма инвестиционна група.

Заедно с брат си - Стилиян Запорожанов, решават да създадат проекта InvestPRO, продължавайки своята мисия за предоставяне на практическо професионално образование, което отговаря на бизнес нуждите и тенденциите в дигиталния свят.

Професионално образование

InvestPRO е лицензиран център за професионално обучение към Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) от Министерски съвет.

Този лиценз гарантира на всички участници, че обученията в програмата се провеждат съгласно ДОИ (Държавните образователни изисквания) и всеки, който пожелае, може да получи удостоверение за успешното завършване на програмата чрез официален документ от МОН и InvestPRO.

Подробна информация за програмата може да прочетете на сайта на InvestPRO. Максималният капацитет е до 1000 участници, като 400 места вече са заети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още