IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВУЗФ стартира прием за първата магистратура по блокчейн в България

Новата магистърска програма няма да изисква предишен опит в областта на програмирането

16:51 | 30.07.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Илюстрация: ВУЗФ</p>

Илюстрация: ВУЗФ

Стартира приемът за първата по рода си магистърска програма в България, която ще обучава специалисти в сферата на блокчейн технологиите. Новата магистърска програма няма да изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя е с бизнес насоченост и ще създава специалисти в актуалната и перспективна област на внедряването, консултирането, продажбата и стратегическото управление на блокчейн – една от най-значимите за развитието на света технологии, която стана разпознаваема за широката аудитория най-вече около навлизането на криптовалутите.

Магистърската програма „Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации“ е създадена от Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) в партньорство с водещите технологични компании Software Group и Булпрос Консултинг. Частната образователна институция има дългогодишна традиция за подготовка на висококвалифицирани кадри за българския и световен пазар, като осъществява част от образователно-квалификационните степени съвместно с университета в Шефилд и в партньорство с Института за предприемачи на Сиско, Българската мрежа, Saatchi & Saatchi, Медийна академия „Българион“ и ERP Academy. Университетът притежава и международна акредитация от Британската акредитационна комисия за качеството на учебния процес, преподавателския състав и материалната база.

„Днешния високотехнологичен свят е изцяло погълнал ежедневието на всеки един от нас. Блокчейн е една от най-новите технологии, които дават сериозна заявка да променят света такъв, какъвто го познаваме. Преди да навлезем в „дълбоките води“ обаче, ще се запознаем с историята на блокчейн технологията и нейното развитие. Студентите ни ще разберат как е устроена, как функционира и какви са основните характеристики, които я правят толкова интересна и значима. Блокчейн е явление, което ще окаже влияние върху всички сектори – от банковия до здравния, през музиката, чак до маркетинга. Специалисти, които познават добре материята вече са изключително търсени от бизнеса и имат възможност за голямо професионално развитие, както и много високо заплащане“, коментират експертите, които са част от магистърската програма.

Сред лекторите в магистърската програма „Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации“ са  Николай Живанкин, Радой Стоянов, Александър Захариев и Ангел Парасков –специалисти с дългогодишен опит в сферата на технологиите, финансите и бизнеса. По време на обучението си студентите ще изучават основите на блокчейн технологията, крипто-портфейлите, криптовалутите, крипто-борсите, умните договори (Smart Contracts) и иновациите в контекста на блокчейн технологията. В един от курсовете ще бъде засегната и темата за финансирането на крипто-проект чрез един от най-иновативните методи за събиране на средства Initial Coin Offering (ICO). В специализирания курс ще се разгледат стъпките, които са необходими за организиране на ICO, технологиите и процесите, на които се базира, факторите за неговия успех, както и практическа разработка на ICO проект. Освен специализираните предмети, свързани с блокчейн технологиите студентите ще изучават традиционните икономически и бизнес специалности, което ще ги превърне в завършени професионални кадри за бизнес отделите на технологичните компании.

За повече информация и кандидатстване:

Юлияна Георгиева
Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ)
Имейл: jgeorgieva@vuzf.bg
Телефон: 0035924015807
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още