IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 1000 младежи поемат управлението на водещи компании и институции

За десетте години на инициативата „Мениджър за един ден” в нея за участвали над 10 000 младежи

13:41 | 28.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	13 ученика от XI клас към СОУ &quot;В. Левски&quot; и ПГМЕТ &quot;Ген. Ив. Бъчваров&quot; в Севлиево станаха част от управленския състав на &bdquo;Идеал Стандарт &ndash; Видима&rdquo; АД. <em>Снимка: компанията</em></p>

13 ученика от XI клас към СОУ "В. Левски" и ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров" в Севлиево станаха част от управленския състав на „Идеал Стандарт – Видима” АД. Снимка: компанията

Ученици и студенти от цялата страна заемат днес ръководни постове в български и международни компании и държавни институции по време на инициативата „Мениджър за един ден”, организирана от Junior Achievement България.

Дванадесетото издание на събитието дава възможност на повече от 1000 бъдещи лидери да гостуват в над 250 водещи компании, организации и държавни институции, с което броят на участниците, преминали през програмата надмина 10 000, поясняват от организацията.

Кметът на София Йорданка Фандъкова даде официално начало на първия работен ден на младежите. Тя приветства гостите и прие своя заместник Десислава Караджова от УНСС, която ще има възможността да присъства на работни срещи и да представя новаторските си идеи за бъдещето на столицата.

Президентът Росен Плевнелиев също подкрепи „Мениджър за един ден”, като се срещна с Никола Янев от 18-то СОУ „Уилям Гладстон” в Президентството, давайки му шанса да бъде част от управленската институция и да участва във вземането на важни решения за страната.

Сред официалните гости на инициативата, които посрещнаха свои заместници, бяха и Министърът на образованието, младежта и науката проф. Николай Милошев, Саша Безуханова, председател на Борда на директорите на Junior Achievement България, Брайън Далтън, заместник-посланик на САЩ в България, Милена Стойчева, изпълнителен директор на Junior Achievement България.

„Oт 2002 година насам близо 10 000 ученици и студенти взеха дейно участие в „Мениджър за един ден”. Радвам се, че тазгодишното издание ще даде възможност на още стотици ученици и студенти да се докоснат до истинския бизнес и по този начин да се ориентират по-лесно за кариерно развитие”, отбеляза Стойчева.

Основната задача на дванадесетото издание на „Мениджър за един ден” е да представи на бъдещите лидери реалната бизнес среда и начинът на работа в определена икономическа сфера. По този начин Джуниър Ачийвмънт България има за цел да помогне на бъдещите предприемачи при избора им на бъдеща работа. За кариерното ориентиране на младежите важна роля ще играят и професионалистите, които ще запознаят учениците и студентите с различни методи за управление на организациите, пазарните модели, както и ще им дадат съвети за успешен бизнес.

Като част от инициативата „Мениджър за един ден” Junior Achievement България организира за четвърта поредна година и студентската конференция „Летящ старт”, която ще се проведе на 29 март 2013 г. под патронажа на посолството на САЩ в България.  

Investor.bg е медиен партньор на събитието. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още