IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кариерният форум – много възможности на едно място

„Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти, което ще се проведе на 3 декември

14:22 | 01.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кариерният форум – много възможности на едно място

В днешно време търсенето на подходящ кариерен път и възможности за развитие като професионалист зависят повече от всякога от личната мотивация и амбициите на човек. Все повече и повече отпада остарялото разбиране, че за да си намери човек работа в дадена област, се изисква „да има връзки” или „да познава някой”. Добрите препоръки и познанството с подходящите хора винаги ще бъдат плюс в намирането на мечтаната работа, но вече много по-водещи са доброто портфолио, успешно приключените проекти и възможностите човек да представи своите постижения по най-добрия възможен начин.

Факт е, че дори и родните университети и компаниите, развиващи дейност у нас, започват да предлагат все повече възможности за ранно развитие на тези от своите студенти, които искат да се възползват от тях. Независимо дали става въпрос за добре подбран стаж, участие в доброволчески инициативи или изкарване на семестър в университет зад граница, такива възможности има и амбициозните младежи се възползват от тях, в резултат на което, определен брой от тях излизат по-амбицирани и подготвени за пазара на труда от когато и да било.

Да, проблеми в образователния сектор и пазара на труда със сигурност има, но и в тази ситуация важи поговорката: „Който търси – намира.” Истината е, че за един проактивен, добре ориентиран и мотивиран млад човек рано или късно се появяват подходящите възможности за начало или пък продължение на кариерния му път.

Един от най-ярките примери за такива възможности са кариерните форуми. Това са специализирани кариерни събития, в които обикновено участват от няколко десетки до стотици работодатели, които представят себе си и своите работни позиции в рамките на един или няколко дни. По време на кариерният форум, търсещите работа могат да посетят неограничен брой щандове на компании, които представляват интерес за тях, да научат повече за условията на работа, свободните работни позиции и възможностите за стаж.

У нас най-популярните и доказали себе си кариерни събития се организират от компанията за комплексни HR услуги JobTiger под общото име „Дни на кариерата”. Превърналите се в запазена марка кариерни форуми всяка година предлагат все повече и повече възможности за реализация, участие в тях взимат все повече топ работодатели и биват посещаване от повече студенти и млади специалисти.

Успехът на събитията от поредицата „Дни на кариерата” се крепи изцяло на професионализма, постоянството, желанието за надграждане на хората, които през последните 15 години работят по организацията на събитието. През годините в портфолиото на „Дни на кариерата”, освен „Национални дни на кариерата”, биват добавени и различни браншови кариерни събития, а от тази година и уникалните „Виртуални дни на кариерата” – първият в България кариерен форум, който се случва изцяло онлайн.

Завършвайки изключително интересната и успешна 2015 година, компанията има удоволствието да ви покани и на последното за нея кариерно събитие –„Дни на кариерата” в секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти, което ще се проведе на 3 декември от 10:00 до 17:00 часа в сградата на Университета за национално и световно стопанство.

Този форум ще бъде от полза на всички студенти и младежи, които имат познания и желаят да се развиват в някоя от изброените по-горе области. При записването на над 70-те компании, умишлено е целено да пасват на конкретните нужди на тези хора, като търсеният резултат е ясен – ползи, както за работодателите, участващи в „Дни на кариерата”, така и за посетителите. Осъществяването на директна връзка между бизнесът и търсещите работа винаги е била основната цел на този тип събития и тук това се случва по-възможно най-приятелския и непринуден начин.

Освен всичко това по време на „Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти посетителите ще имат възможност да присъстват и на специални практически работилници. Те имат за цел да представят реални работни процеси и да дадат възможност за дискусии между посетителите и представителите на компаниите. Практическите работилници дават реална представа на младежите дали дадена компания би била подходяща за тях и дали в нея биха могли да намерят това, което търсят в кариерен план.

„Дни на кариерата” в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти се организира от JobTiger съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още