IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zynga тръгна на жътва

Производителят на Farmville излезе на печалба след осем тримесечни отчети със загуба

19:48 | 04.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Zynga тръгна на жътва

Серията от тримесечни загуби за разработчика на игри Zynga беше дълга. Хитът Farmville, с който компанията стана известна благодарение на възхода на Facebook, повяхна, а играчите не проявиха сериозен интерес към другите разработки. Сега обаче компанията излиза на печалба, пише Bloomberg.

Тя е скромна – в размер на 3 млн. долара, и се дължи преди всичко на данъчни облекчения. През предишното тримесечие Zynga отчете нетна загуба от 26,8 млн. долара, а преди година тя беше в размер на 57 млн. долара.

Приходите се покачват до 195,73 млн. долара, докато преди година бяха в размер на 176,61 млн. долара. 

Компанията изненада инвеститорите, но реакцията беше по-скоро сдържана – ръст от 1,2 на сто на борсата в Ню Йорк в началото на сесията до цена от 2,48 долара за акция.

Разработчикът дебютира на борсата през 2011 г. с номинална цена на акция от 10 долара. Своя пик акциите достигнаха в началото на 2012 г. до 14,69 долара, изчислява Bloomberg.

Оттогава насам обаче посоката за книжата е само надолу, а през ноември 2012 г. се сринаха до 2,10 долара за бройи се задържат около това ниво.

Сега Zynga обяви, че ще стартира програма за обратно изкупуване на акции за 200 млн. долара, като тя трябва да продължи до 2017 г. 

Компанията разработи играта Farmville, при която играчите имат виртуална ферма, за която да се грижат. Farmville стана известна преди всичко чрез Facebook, където в продължение на месеци беше любимо приложение. От няколко години обаче броят на потребителите спада.

Разработчикът планира да свие разходите си с около 100 млн. долара и обяви програма за икономии. За четвъртото тримесечие Zynga обаче отново чака загуба – в диапазона между 53 и 75 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още