IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zoom „открадна“ изпълнителния директор по сигурността на Salesforce

Джейсън Лий e работил освен това в продължение на 15 години за Microsoft

09:44 | 25.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Докато Zoom наближава края на своя самоналожен 90-дневен период, в който се задължи да въведе цялостна политика за сигурност и поверителност, компанията обяви в сряда, че е назначила ръководител по сигурността от Salesforce.

Джейсън Лий, който прекара почти три години като старши вицепрезидент за операциите по сигурността в Salesforce, се присъединява към Zoom като главен директор по сигурността на информацията от 29 юни, се казва в съобщение на компанията. Преди това Лий е работил 15 години за Microsoft, предава CNBC.

Назначаването на шеф по сигурността е последният ход на изпълнителния директор Ерик Юан за засилване на предложенията за сигурност на Zoom, след като компанията стана свидетел на експлозия в ръста на потребителите заради многото служители, работещи от дома, и неочаквано увеличаване на вниманието към себе си.

На 1 април Zoom обяви 90-дневен план за поправяне на пропуски в сигурността, включващ „zoombombings“ - включване на нежелани гости във видеоконференции и споделяне на личните данни на потребителите с Facebook.

В началото на април Юан нае бившия шеф по сигурността във Facebook Алекс Стамос като консултант, за да помогне на компанията в усилията ѝ, а месец по-късно Zoom придоби стартъпа Keybase, за да добави криптиране от край до край към видео разговорите.

„Zoom е на невероятен път на растежа и съм развълнуван, че ще предам опита си от управлението на организации за сигурност от световна класа в компанията“, казва Лий в изявление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още