IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube и Google Play спират базираните си на плащания услуги в Русия

Това е пореден ход на американски технологичен гигант във връзка с войната в Украйна

22:30 | 10.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Услугата YouTube и магазинът Google Play спират всички базирани на плащания услуги в Русия, в това число и абонаментите. Това се случва, докато Западът започва да отправя банкови предизвикателства в страната, предава Ройтерс.

Google и YouTube спряха да продават онлайн реклама в Русия, след като това сториха компании като Twitter и Snap след руската инвазия в Украйна.

„Като последващо действие, ние разширяваме мерките и паузираме всички наши възможности за монетизация, включително YouTube Premium, Channel Memberships, Super Chat и Merchandise, за зрителите в Русия“, посочва YouTube в изявлението си по случая.

Каналите на YouTube в Русия все пак ще могат да генерират приходи от гледания извън страната чрез реклами и платени функции, които включват Super Chat и продажби на мърчъндайз.

Безплатните приложения в Google Play също остават налични в Русия, сочи уебсайтът за поддръжка на компанията.

Редица западни компании решиха да спрат операциите си в Русия в знак на протест срещу случващото се в Украйна. Американските технологични гиганти бяха сред първите корпорации, които предприеха подобни стъпки. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още