IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter ще съкращава работни места

Според Re/code съкращенията ще засегнат всички отдели.

10:26 | 10.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
Twitter ще съкращава работни места

Социалната мрежа за кратки съобщения Twitter възнамерява да обяви през следващата седмица съкращаване на работни места, съобщи специализираният технологичен сайт Re/code, позовавайки се на източници от компанията. 

Информацията излиза само няколко дни след съобщението за назначаването на Джак Дорси, един от основателите на Twitter за главен изпълнителен директор. Дорси бе временно изпълняващ длъжността в продължение на три месеца. 38-годишният Дорси ще запази и своя пост като главен изпълнителен директор на компанията за мобилни разплащания Square, която съоснова през 2009 г.

В Twitter работят 4100 души по света според информация на компанията.

„Не коментираме слухове и спекулации“, съобщи говорител на социалната мрежа за Ройтерс.

Според Re/code обаче съкращенията ще засегнат всички отдели.

В края на юли пък Джак Дорси и финансовият директор Антъни Ното посяха в конферентен разговор с анализаторите сериозни съмнения за бизнесмодела на Twitter и по този начин унищожиха сериозен дял от пазарната оценка на компанията.  Ното заяви, че компанията няма да види „постоянен и значим" растеж на потребителите за „значителен период от време". След тези думи акциите се сринаха само за час с повече от 12 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още