IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Space X отложи изстрелването на ракетата Falcon 9 с десет спътника

Следващият старт е планиран за 30 март

21:37 | 29.03.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания  Space X отложи изстрелването на ракетата-носител Falcon 9, която трябваше да изведе в орбита 10 телекомуникационни спътника Iridium NEXT, предаде ТАСС.

Агенцията цитира съобщение на компанията, публикувано в Twitter. "Възникнаха проблеми с един от спътниците. Поради тази причина беше взето решение да се отложи стартът с няколко дни", се казва в съобщението, цитирано от БТА. 

Ако проблемите не могат да бъдат решени, изстрелването може да бъде осъществено следващата седмица. В по-късен час от Space X съобщиха, че всички повреди са били отстранени. Сега следващият старт от военновъздушната база Ванденберг в щата Калифорния е планиран за 30 март в 17:13 часа българско време.

Първоначално изстрелването беше предвидено за този четвъртък в 17:19 часа българско време. От Space X възнамеряват повторно да използват първата степен на ракетата, която вече беше летяла и беше успешно приземена на Земята.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 6 години
тая новина излезе преди 4 дена, а вчера проблема беше решен, преди да пуснете вашата статия :) .. ае проверявайте инфото, че пак сте назад с него. не бива читателите ви да знаят повече от вас
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още