IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony работи по създаването на eSports платформа за залози

Компанията заяви, че има специални планове за новата индустрия - те ще бъдат свързани с правенето на залози за електронен спорт

15:21 | 01.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Buddhika Weerasinghe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Buddhika Weerasinghe/Bloomberg

През последните няколко години започна да се говори усилено за електронни спортове. Статистиката ни показва, че около половин милиард души следят най-различните дисциплини, професионални геймъри от цял свят се впускат в турнири с награден фонд за милиони долари. Не трябва да се изненадваме, когато индустрията привлече спонсори, рекламодатели и дори букмейкъри. Спокойно ще открием, че именно тази секция се радва на сериозно внимание в платформата на Bwin България и всеки един спорт е с много добре преценени пазари. Ако обаче за първи път чувате за тази дисциплина, нека обясним какво е това. 

Електронните спортове са популярни компютърни игри, които обикновено се играят в мрежа, но от хора, които са усъвършенствали до такава степен своите умения, че вече не говорим за забавление, а за професионален спорт. И докато Китай има планове да изгради столица на електронните спортове, Sony заяви, че има специални планове за новата индустрия - те ще бъдат свързани с правенето на залози за електронен спорт. Логично е да очакваме такъв ход от компания, която има толкова развити и всестранни интереси в бизнес сферата. Малцина най-вероятно знаят, че точно тази компания прави и застраховки, както и техника за дома, електроника и още много други. 

Стъпката е направена в САЩ и според патентния закон,  след като изминат 18 месеца, може да започне да оперира. Това ограничение се поставя от патентното дружество, за да може ако някой има претенции да ги заяви в най-ранен стадий. Според информацията в патента Sony възнамеряват да предоставят същата платформа за своите конзоли Playstation, но освен това ще я направят достъпна и през компютър, ако вярваме на опита и отношението към всички дигитални платформи, най-вероятно в последствие ще имаме и мобилна платформа. 

Идеята е, че там всеки клиент ще може да направи прогноза в реално време на най-различни електронни спортове. Що се отнася до стрийма, той няма да е пречка, защото Playstation отдавна позволява тази опция на своите клиенти, като някои игри дават достъп директно за регистрация в отворени електронни турнири. Брандът възнамерява да добави и най-различни статистики и анализи, както по време на самия мач, така и преди него. 

За съжаление няма информация кога точно ще тръгне тази платформа, но със сигурност потребителите ще получат достъп в момента, в който бъде активна. Някои експерти смятат, че Sony ще трябва да потърси партньори в лицето на други букмейкъри, защото на територията на САЩ не всеки щат е легализирал хазарта. Добрата новина е, че популярните eSports за България могат не само да се радват на свобода и достъп до правенето на залози, както и до безплатен стрийм. 

Тук трябва да отбележим и още една пречка. Спортните залози, без значение какви точно са - за електронни спортове или реални такива - трябва да се практикуват от лица на пълнолетна възраст. В САЩ това са лица над 21 години, но видео игри се играят от всички възрастови групи, следователно ще се очакват интересни юридически казуси в това отношение. Нека не забравяме, че Apple изгуби делото за таксуване на деца, които са купували игри в тяхната платформа, използвайки кредитните карти на родителите си. Подозираме, че японският технологичен гигант има много идеи, как да спре тази практика и как да ограничи самите деца, но това не означава, че няма да видим някои много интересни решения в този случай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 10.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още