IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на TikTok не водил преговори за IPO в Ню Йорк

Под натиск от страна на САЩ ByteDance от месеци води преговори за за преместване на американските активи на TikTok в нова фирма

09:58 | 17.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Brent Lewin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

ByteDance не участва в предварителни дискусии за листването на бизнеса на видеоприложението TikTok на Нюйоркската фондова борса (NYSE), твърди Ройтерс, позовавайки се на източник, запознат с въпроса. Така агенцията оборва статии на китайски медии, които твърдят, че се водят разговори.

The Global Times, който се публикува от компанията зад официалния вестник на управляващата комунистическа партия People’s Daily, заяви по-рано в своя Twitter акаунт, че ByteDance води предварителни разговори за листване на NYSE. Малко след това изданието написа в социалната мрежа, че ByteDance е отрекъл истинността.

Подобни разговори не се провеждат, твърди източникът, който отказва да бъде назован, тъй като не бееше упълномощен да говори публично по темата.

ByteDance, която е собственик на приложението за видео, не е отговорила веднага на молбите на Ройтерс за коментар по темата.

Под натиск от администрацията на Тръмп ByteDance от месеци води преговори за финализиране на сделка за преместване на американските активи на TikTok в нова фирма, за да контрира опасенията на САЩ за сигурността. Тези преговори продължават, след като Байдън встъпи в длъжност през януари, съобщават източници.

Белият дом заяви, че извършва текущ преглед на потенциалните рискове, породени от достъпа на TikTok до данните на граждани на САЩ. Министерството на правосъдието на САЩ поиска от две федерални апелативни съдилища по-рано този месец да задържат правителствени жалби срещу решения на по-ниски инстанции, блокиращи ограничения, които администрацията на Тръмп искаше да наложи срещу приложението.

По-рано този месец Ройтерс писа, че планът за намиране на инвеститори по сделката с TikTok може да се проточи с месеци на фона на прегледа на администрацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още