IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще останат ли високотехнологичните компании лидери на пазара?

Пазарите се възстановяват след обявяването на старта на програмата на Фед, посочи Даниел Дончев, главен инвестиционен директор на "Експат Асет Мениджмънт"

11:54 | 18.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Малките инвеститори имат интерес към високотехнологичните компании, но по-големи като Уорън Бъфет ги избягват. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „Бизнес старт“ Даниел Дончев, главен инвестиционен директор на „Експат Асет Мениджмънт".

Високотехнологичните компании са лидерите на пазара и излязоха почти невредими от кризата около коронавируса. Тенденцията е тези компании да продължават да показват устойчивост и лидерство на пазара“, коментира той.

По повод факта, че Федералният резерв започна покупките на индивидуални корпоративни облигации Дончев посочи, че цените на облигациите като цяло в САЩ са отбелязали сериозен ръст през последните два месеца.

„Най-вероятно тази тенденция ще продължи, защото когато имаше притеснения на пазарите за втора вълна от коронавируса и имаше краткосрочен спад, то след обявяването на старта на програмата на Фед пазарите се възстановиха“, обясни Даниел Дончев.

Още по темата очаквайте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ гледайте тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още