IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия глоби Google с 3 млн. рубли

Москва продължава да налага наказания на технологичните компании от САЩ

20:12 | 29.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg</em></p>

Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Московски съд глоби Google 3 млн. рубли (400 386 долара) за това, че не е изтрила съдържание, което властите определят като незаконно. Това е част от по-големия спор между Русия и американския технологичен гигант, предава Ройтерс.

През октомври Русия заплаши да глоби Google дял от приходите ѝ в Русия, защото не успява да изтрие забраненото съдържание в търсачката си и YouTube – най-силният ход до момента, чрез който Москва се опитва да обуздае чуждестранните технологични фирми.

Миналия месец Google заяви, че е платила глоби за повече от 32 млн. рубли. Сега компанията не е отговорила веднага на запитванията за коментар.

Русия наложи няколко малки глоби на американски технологични компании тази година. Държавният комуникационен регулатор Роскомнадзор забави зареждането на Twitter в страната от март и каза пред Ройтерс, че няма да вдигне тези ограничения докато цялото незаконно съдържание.

Twitter е забавена заради публикации, включващи детска порнография, информация за злоупотреба с наркотични вещества и призиви за самоубийство сред деца, твърди Роскомнадзор.

Twitter, която не е отговорила на запитването за коментар на Ройтерс, отрича да допуска подобно поведение в нейната платформа. Компанията твърди, че има политика на нулева толерантност към подобни теми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още