IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PlayStation отново пострада от хакерска атака

Група, наречена Lizard Squad, поема отговорност за намесата

12:25 | 25.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Мрежата на PlayStation на Sony спря работа заради хакерска атака, която я е претоварила, предава BBC.

От Sony твърдят, че личната информация на всичките 53 млн. потребители не е засегната при външната намеса.

В блога си компанията пише, че “мрежите на PlayStation и Sony Entertainment са били засегнати при опит за срив чрез изкуствено създаден голям трафик”.

“Ние ще продължим да работим по отстраняването на проблема, възстановяването на нашите услуги и пускането им възможно най-скоро”, пише още в блога.

Отговорност за атаката поемат хакери, регистрирани в Twitter с името @LizardSquad. В публикация в социалната мрежа те посочват, че целта е да окаже натиск Sony да отделя по-голяма част от печалбата си за услугите в мрежата, допълва Ройтерс.

В публикацията си хакерите твърдят, че компанията не влага достатъчно средства в услугите, които предоставя на потребителите, а изявлението завършва с думите "Край на алчността". 

 

В неделя самолет на American Airlines, на борда на който се е намирал високопоставен шеф на компанията, е отклонен от маршрута си заради заплаха за бомба на борда. Малко преди това да се случи Lizard Squad пише на American Airlines в Twitter с новина, че е чула, че на борда на самолет, превозващ президента на Sony Online Entertainment Джон Смедли, има бомба.

 

От Sony твърдят, че ФБР разследва случая със заплахата за сигурността на полета, в който е пътувал Смедли. Самолетът е трябвало да се приземи в Сан Диего, но е пренасочен към Финикс, Аризона. ФБР не коментира случващото се.

“Да. Самолетът ми беше отклонен. Повече няма да обсъждам това. Правосъдието ще открие тези хора”, пише в Twitter Смедли.

Мрежата на PlayStation е атакувана от хакери и преди, а през 2011 г. имаше и сериозен пробив в сигурността.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още