IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix ще има нов главен финансов директор?

Постът ще заеме Спенсър Нюман, който ще бъде уволнен от Activision Blizzard

09:40 | 02.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Очаква се Netflix да обяви в близките няколко дни, че Спенсър Нюман от Activision Blizzard става неин главен финансов директор, твърди източник, запознат със случая, предава Ройтерс.

По думите му Нюман ще започне работа в Netflix в началото на 2019 г.

По-рано в понеделник в документи, подадени към регулаторите, Activision Blizzard посочи, че има намерение да уволни Нюман, но така и не посочи конкретна причина за това.

Нюман служеше на редица финансови позиции, включително в Walt Disney. Той зае мястото на Дейвид Уелс, който през август заяви, че планира да се оттегли от поста си след 14 години в Netflix, онлайн платформа за стрийминг на видео.

Източникът посочва още, че Netflix, която инвестира в създаването на голяма част от филмите и сериалите, които предлага, би искал следващия му главен финансов директор да бъде базиран в Лос Анджелис с фокус върху производствените финанси. Уелс е базиран в Северна Калифорния.

Activision посочва в документите към регулаторите, че има намерение да отстрани Нюман „по причина, която не е свързана с финансовите отчети на компанията или разкрития, свързани с процедурите“. Тя твърди, че Нюмън ще получи компенсация. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още