IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко гледания в YouTube са нужни, за да изкарате средната годишна заплата в България?

Ново проучване разглежда тази алтернатива на традиционната работа от 9 до 17 ч.

08:52 | 07.07.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Отдавна отминаха дните, в които хората смятаха, че трябва да разчитат на работа от 9 до 17 ч., за да се прехранват. Интернет създаде купища възможности, а една от най-привлекателните за мнозина се оказва тази да се превърнеш в ютюбър.

Българите, които се стремят да бъдат ютюбъри на пълен работен ден, са европейците, които се нуждаят от сериозен брой гледания – 2 032 496 – за да генерират средната нетна годишна заплата в страната от 7140 евро, сочи проучване на Reboot Online Marketing.

Интересното е, че има средно 85 500 глобални търсения в Google на месец на „Как да печеля пари от YouTube?”, докато средният брой търсения в Google на „Как да монетизирам YouTube видеа?“ е 34 600.

Reboot Online Marketing е установила, че жителите на Лихтенщайн ще се нуждаят от 16 692 251 гледания на YouTube канала им, за да генерират такава печалба от реклама, която да се равнява на средната годишна заплата от 58 644 евро в страната им.

На второ място е Швейцария. Швейцарските граждани, които имат амбицията да се превърнат в ютюбъри на пълно работно време, ще трябва да съберат 15 421 982 гледания, за да достигнат средната нетна работна заплата от 54 144 евро за година.

Люксембург (12 204 612), Дания (12 174 375) и Норвегия (11 318 448) са сред другите държави, при които са нужни над 10 млн. гледания, за да се изпълни условието.

България е чак на 32 позиция. На дъното на класацията е Армения, където са нужни "само" 850 611 гледания, за да се генерират достатъчно рекламни средства, еквивалентни на годишната заплата в страната - 2988 евро.

За целите на изследването Reboot Online Marketing е използвала данни от lickd.co, за да установи колко гледания в YouTube са нужни на гражданите на 44 европейски държави, така че да могат да спечелят същата сума като нетната си средна годишна заплата в родната си страна, ако обмислят да напуснат работа, за да станат редовни създатели на съдържание във видео платформата на Google.

Преди да се вземе предвид броя необходими гледания в YouTube, е необходимо участие и в „Партньорската програма на YouTube”, която позволява на физическите лица да реализират приходи от реклами от своите клипове в платформата. Предпоставките за участие в тази програма са минимум 1000 реални абонати и повече от 4000 валидни часа, гледани от зрителите за последните 12 месеца. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Shadow1
преди 2 години
Не можах да намеря оригинала на проучването, ако някой може да даде връзка. Иначе повечето в ютуб продават разни тениски, правят лично реклами във видеата си и препечелват допълнително от там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още