IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избори, здраве и спорт - топ темите, които сме търсили в Google през 2021 г.

Кирил Петков оглави търсенията в категориите Политика и Личности

14:35 | 08.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Спортът, политическите и здравните теми доминират в годишната класация на най-търсените думи и изрази в Google в България за 2021 г., съобщават от екипа на търсачката.

Общи Общи

След три парламентарни и едни президентски избори, които се решиха на балотаж, логично списъците с търсенията за годината са силно доминирани от политика. Така в категорията „Общи търсения“ попадат Избори 2021 и Резултати избори 2021, както и Кирил Петков и Демократична България.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ всъщност оглавява и класацията на най-търсените личности от българите в търсачката през тази година, както и тази на политиците, за които хората са искали да открият повече информация.

Сред най-търсените политици попадат още Николай Василев, който беше номиниран от „Има такъв народ“ за премиер, както и още няколко представители на партията – Ива Митева, Мика Зайкова и уличеният в плагиатство Петър Илиев. Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков пък попада както в списъка на най-търсените политици, така и в този на най-търсените личности.

Хора Хора

В последния фигурират още имената на Джулиана Гани, първата българска номинирана за „Оскар“ Мария Бакалова, както и Маги Бадер.

Неизменно спортът беше особено важна част от вълненията по света и през 2021 г., което се отразява и на търсенията и от България в Google. Сред най-търсените личности попада получилият сърдечен арест на терена футболист Кристиан Ериксен. Но темата за Олимпийските игри определено доминира търсенията. Въпреки че Евро 2020 е най-търсеното в категория Спорт, в класацията се промъква и името на олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, това на олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева, както и търсенето Олимпийски игри. Разбира се, футболът няма как да бъде подминат, като освен информация за Европейското първенство, българите са търсили данни за Шампионска лига и конкретни мачове.

Спортни Спортни

Продължаващата криза с коронавируса е довела до уникални за годината търсения като „ковид ваксина“ и „зелен сертификат“, както и търсения на допълнителна информация за мерките за опазване от заразяване с Covid-19.

В общите търсения очаквано фигурира и преброяването, а изненадата в топ 10 в тази категория е появата на името на корейския сериал Squid Game, който се превърна в едно от най-успешните заглавия на Netflix за тази година.

Как Как

Ето и кои са водещите търсения в останалите категории:

Политици

Кирил Петков

Николай Василев

Ива Митева

Мика Зайкова

Бойко Рашков

Даниел Митов

Делян Пеевски

Анастас Герджиков

Петър Илиев

Пламен Николов

 

Какво…

какво да ям

какво е зелен сертификат

какво е мажоритарен вот

какво се яде на сирни заговезни

ЛГБТИ какво означава

 

Рецепти

яйца по панагюрски рецепта

козунак рецепта

гофрети рецепта

рецепта за палачинки

крем карамел рецепта

ябълков оцет рецепта

еклери рецепта

пиле фрикасе рецепта

дроб сърма рецепта

супа топчета рецепта

 

Диети

лунна диета

диета зоната

диета на узунов

90 дневна диета меню

житна диета на дънов

 

ТВ реалити формати и сериали

Безмилостен град

Влад

Игри на волята 2021

Фермата 2021

Братя

Черно бяла любов

Пътят на честта

Изпитанията на живота

България търси талант 2021

Забраненото шоу на Рачков

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още