IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хакерите не пожалиха и портала за разработчици на Apple

“Натрапник” е направил опит да придобие персоналната информация на програмистите

14:08 | 22.07.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Хакерите не пожалиха и портала за разработчици на Apple

Нови проблеми за Apple. Едва няколко дни, след като американският концерн спря сайта си за разработчици на приложения за повече от 30 часа, днес стана ясно, че страницата отново не работи. Сега обаче компанията държи потребителите настрана заради по-основателна причина, предава Ройтерс.

Концернът потвърди в имейл, че “натрапник” е направил опит да придобие персоналната информация на програмистите. В писмото, изпратено до тях, Apple пише, че “персоналната информация е криптирана и не може да бъде прочетена”. Въпреки това обаче компанията предупреждава, че хакерът може да е получил достъп до имената, имейлите и домашните адреси на някои от разработчиците.

В бележката до производителите на приложения компанията пише още, че „нашественикът” е нахлул в сайта, в опит да извлече най-различна информация за потребителите и  За да предотврати това, Apple е решил за кратко да спре цялата услуга.

Засега е неясно за колко време сайтът ще бъде недостъпен за потребителите.

В отговор на атаката Apple обяви, че “променя напълно” сайта, включително системите за разработчици, сървърния софтуер и базата данни. “Извиняваме се за причиненото неудобство, очакваме сайтът да заработи много скоро”, пише още Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още