IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Творческата икономика в интернет пространството

Представлявайки на практика най-големият пазар в света, интернет дава на творците от цял свят магазин за всичко, което създават

20:02 | 21.02.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

През последните две десетилетия интернет ни донесе не само забавни картинки, видеа с котки и нецензуриран поглед върху мислите на американския президент, но и позволи на милиони творци да разпространяват произведенията си и да припечелват по нещо от тях, коментира Statista.

Представлявайки на практика най-големия пазар в света, интернет с платформи като Etsy, YouTube и Instagram даде на творците от цял свят магазин за всичко, което създават, било то изкуство, музика, снимки или нещо друго.

Без да бъдат ограничавани от местните пазари, всеки с малко талант може да изкарва пари онлайн. Скорошен доклад на re:create – група, защитаваща правата на творците, показва, че милиони американци се възползват от това.

Според re:create почти 15 млн. творци в САЩ са генерирали обща печалба за над 5 млрд. долара чрез осем онлайн платформи, и то само за 2016 г

Както показва графиката, YouTube е особено привлекателна платформа за независимите творци. 1,8 млн. американци са спечелили общо 3,2 млрд. долара чрез видео платформата на Google.

Etsy – онлайн магазин за ръчно създадени продукти, е на второ място, но и доста по-назад от лидера, с обща печалба за 1,4 млрд. долара. В същото време Instagram оформя челната тройна с печалба за 538 млн. долара.

Infographic: The New Creative Economy | Statista You will find more infographics at Statista

Други графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
misanthrope
преди 6 години
По 333 долара на човек - огромна печалба
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още