IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google ще наказва по-бавните страници

Един от параметрите при подредбата на резултатите от търсенето ще е бързината на зареждане

11:14 | 17.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн Google обяви значителна промяна в начина, по който класира уебсайтовете при мобилни търсения. Компанията вече ще счита скоростта на страницата за един от нейните параметри, твърди компанията. Промяната, която Google нарича "Актуализиране на скоростта", ще влезе в сила през юли 2018 г. и ще класира надолу в търсенията много бавни уебсайтове при определени условия.

Въпреки това промяната няма да е толкова драстична, колкото ако тя бе единственият фактор. Ще има моменти, в които бавните страници все пак ще се класират високо - например когато имат най-подходящото съдържание, свързано с въпросната заявка за търсене, например. 



Google казва, че актуализацията ще засегне само страници, които "доставят най-бавното изживяване за потребителите" и това ще засегне само малък дял от заявките.

Гигантът в търсенето все по-често придава приоритет на скоростта на страниците.

През февруари 2016 г. резултатите от търсенето започнаха да подчертават сайтовете с AMP (страници, използващи технологията за ускорена мобилна страница, за да ускорят представянето при мобилни устройства), а след това - през април 2016 г. настани AMP страниците на по-видими позиции в Google News.

Съвсем наскоро компанията пусна своя нов индекс за "търсене първо в мобилна версия" за редица сайтове, за да изпълни обещанието си да премести своя общ индекс за търсене в посока към мобилното търсене от версиите за настолни компютри. По-специално тази промяна се съсредоточава върху принуждаването на уеб издателите да гарантират, че в мобилните им сайтове е налична същата информация като в десктоп версията – нещо, което невинаги е факт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още