IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google призова северноамериканските си служители да работят от вкъщи

Технологичният гигант от Маунтин Вю, Калифорния, „препоръчва“ на служителите да останат вкъщи поне до 10 април

09:07 | 11.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Дъщерната на Alphabet Inc. компания Google заяви на своите служители в Северна Америка да не ходят до офисите си, освен ако не се наложи, ставайки една от последните компании, които искат да защитят служителите си от разпространяващия се коронавирус.

Технологичният гигант от Маунтин Вю, Калифорния, „препоръчва“ на служителите да останат вкъщи поне до 10 април, става ясно от вътрешнофирмена бележка, предоставена на Bloomberg. Компанията вече е изпратила вкъщи своите служители от района на Сиатъл, където вирусът засега е засегнал най-много американци.

„Целта на бизнесите, преминаващи към възможността за работа от дома, е да намалят значително плътността на хората и да намалят риска за здравето в офисите“, се казва в бележката.

В бележката също се указва специално на наети по проекти служители, които съставляват половината от общата работна сила на компанията, да работят от дома, ако имат възможност. Google заяви още през миналата седмица, че ще продължи да плаща по време на кризата на хилядите почасови служители, които например са сервитьори, чистачи на офиси или служители по сигурността.

Ефектите на кризата с коронавируса върху технологичния свят бяха сред първите, които се усетиха от глобалната икономика, но едва ли ще са последните. Освен кратко- и средносрочните ефекти за търговията и производството най-вече, случващото се може да засили една дългосрочна тенденция - намаляване на зависимостта на технологичния сектор от доставките от Китай. Ако американско-китайската търговска война не успя да свърши това, то епидемията може да го направи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още