IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google навлиза на пазара на стрийминг на игри със Stadia

Услугата ще се предлага за 9,99 долара месечно

11:55 | 20.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Stadia Facebook page</em></p>

Снимка: Stadia Facebook page

Американският интернет гигант Google пусна своята базирана в облака услуга Stadia, която позволява на потребителите да стриймват игри като „Assassin’s Creed Odyssey” и „NBA 2K20” в браузъра Chrome, предава Ройтерс.

За начало услугата ще предлага 22 игри и ще предава 4K видеа в 60 кадъра в секунда, които ще са достъпни и през Chromecast и Pixel.

4K версията е част от премиум услугата Stadia Pro, която струва 9,99 долара на месец. Безплатната HD версия се очаква да бъде пусната през следващата година.

"Имаме над 450 игри в развитие в момента, които ще се появят през 2020 г. и след това“, обяви вицепрезидентът и генерален мениджър на Google Фил Харисън.

Stadia ще се нуждае от интернет скорост от поне 100Mbps, 720p резолюция и 35Mbps за стрийминг на игри в 4K. Ранните отзиви за Stadia включваха оплаквания за забавяне между натискането на бутона и реакцията на екрана.

Успехът на гейминга в облака зависи силно от мрежата и дали има възможност това забавяне да е минимално в периоди на голямо търсене, твърди Стив Александър, главен технологичен директор на Ciena Corp, производител на телекомуникационно оборудване.

Освен това анализаторите твърдят, че бъдещето на Stadia зависи съдържанието, което предлага, тъй като повечето от игрите в платформата вече са достъпни на конзоли.

„Stadia или ще живее, или ще загине заради съдържанието си“, твърди Джордж Джиджашвили, старши анализатор в брокерската компания Ovum.

Stadia ще се конкурира с Project xCloud на Microsoft, която вероятно ще се появи през следващата година, както и с GeForce Now на Nvidia.

Sony също предлага платформа за стрийминг на игри – PlayStation Now, която се предлага за 9,99 долара месечно и включва над 800 игри от конзолните ѝ заглавия.

Stadia в момента е достъпна само в 14 държави, включително във Великобритания, Съединените щати, Канада, Норвегия, Франция и Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още