IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Maps вече ще показва кои места са достъпни с инвалидни колички

Компанията събира подобни данни от няколко години

16:45 | 22.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Google обяви нова, добре дошла и несъмнено отдавна искана функция в своето приложение Maps – информация кои места са достъпни с инвалидни колички, пише TechCrunch.

Бизнес обектите и други ключови места, които включват достъпни входове, тоалетни и други, вече ще бъдат маркирани като такива.

Американският интернет гигант събира информация за достъпността на различни локации от няколко години, а новата функция поставя акцент върху тези усилия.

Компанията показва нововъведенията в публикация в блога си по-повод Световния ден на достъпността.
За да включат опцията, потребителите трябва да влязат в секцията с настройки на Maps и да изберат „Accessibility settings”, а след това да посочват „Accessible places”.

Това ще покаже всяко място, което потребителят търси или избира на дисплея, да показва иконка с инвалидна количка, ако отговаря на необходимите условия. В частта, където обичайно се намира адресът и работното време на обекта, ще може да се намерят и подробности за това какво точно е налично. За съжаление не са посочени точното местоположение на тези съоръжения.

Информацията не се генерира автоматично или се извлича от чертежи или нещо друго - както повечето неща в Google идва от потребителите. Всеки регистриран потребител може да отбележи наличието на достъпни съоръжения по начина, по който отбелязва другите елементи в платформата. Трябва само да отиде в частта „About” на локацията и да кликне на „Describe this place”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още