IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google Maps предупреждава при свързани с COVID-19 ограничения за пътуване

Актуализацията би позволила на потребителите да проверят доколко натоварена с хора е дадена гара в определен момент

10:10 | 09.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Google</em></p>

Снимка: Google

Google добавя функции в услугата си Maps, за да предупреждава потребителите за ограниченията за пътуванията, свързани с COVID-19, съобщи в понеделник подразделението на Alphabet Inc.

Актуализацията би позволила на потребителите да проверят доколко натоварена с хора  е дадена гара в определен момент или дали автобусите по определен маршрут се движат с ограничен график, заяви Google.

Нововъведенията ще бъдат представени за начало в Аржентина, Франция, Индия, Холандия, Съединените щати и Обединеното кралство, а след това и в другите страни, пише компанията в публикация в блога си.

Новите функции също ще включват подробности за контролно-пропускателните пунктове за COVID-19 и ограниченията за преминаване на националните граници, като се започне от Канада, Мексико и Съединените щати.

Когато се придвижват до медицински заведения или центрове за тестване за COVID-19, потребителите ще виждат предупреждение, което им напомня да проверят дали отговарят на изискванията и насоките, за да не се отклоняват или да причиняват допълнително напрежение на местната здравна система. От тази седмица сигналите за медицинските заведения ще бъдат налични в Индонезия, Израел, Филипините, Южна Корея и САЩ, а сигналите за изпитвателни центрове ще бъдат налични в САЩ.

През последните месеци компанията е анализирала данните за местонахождението на милиарди телефони с Android  в 131 страни, за да проучи мобилността при блокиранията и да помогне на здравните власти да преценят дали хората спазват социалното дистанциране и други заповеди, издадени за овладяване на вируса.

Google инвестира досега милиарди долари от бизнеса си с реклами в мрежата за търсене, за да цифровизира света, привличайки средно 1 милиард потребители всеки месец към своето безплатно приложение за навигация.

"COVID-19 със сигурност повлия на начина, по който се движим по света. Докато градовете и държавите по целия свят се адаптират, ние се ангажираме да предоставим най-подходящата информация на върха на пръстите ви", се казва още в публикацията,
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още