IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google губи рекламния си директор

Той поема по нов път в инвестиционна компания

09:31 | 02.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Директорът, който управлява огромния бизнес на Google с онлайн реклама, се оттегля от поста си – рядко случващ се трус във висшия мениджмънт на интернет гиганта, пише Wall Street Journal.

Шридар Рамасвами, който съблюдава рекламите в Google през последните пет години, поема нова роля в компанията за рискови инвестиции Greylock Partners. Новината беше обявена от инвестиционната компания в публикация в блога ѝ в понеделник. Говорителка на Google е потвърдила информацията по имейл.

Рамасвами ще бъде заместен от Прабхакар Рагаван, интернет ветеран, който е ръководител на пакета приложения за продуктивност на Google, който включва Docs, Drive и Gmail.

Google е глобален лидер в бизнеса с дигитална реклама, а подразделението остава основно за компанията, въпреки че тя се насочва към растеж и в други области. Рекламите и промоционалните послания, които тя позиционира редом до резултатите при търсенето при YouTube видеата и на мобилни устройства, все още носят около 85% от приходите на компанията майка на Google – Alphabet.

Но растежът на рекламата се забавя, а гигантът търси все повече нови бизнеси, например облачните услуги и хардуерни продукти като умните колонки Google Home, които да насърчат приходите ѝ.

Рамасвами се присъедини към Google през 2003 г., когато рекламните приходи на компанията бяха под 1,5 млрд. долара. Чрез придобиването на технологии и изграждането на връзки с търговци и медии, той помогна на Google да разрасне бизнеса си, който миналата година генерира 95 млрд. долара от реклама.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още