IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финтех компаниите - лидер в дигиталната ера

"СЕПА Кибер Технологии" - и защо е новият движещ двигател за бизнеса

14:01 | 30.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Технологиите от години са неразделна част от развитието на бизнеса. Все повече компании предпочитат да се доверят на иновациите и да се включат активно в новата дигитална ера. Финтех, съкратено от „Финансови технологии“, е иновативна развиваща се система в сектора на финансовите услуги. Техният напредък оказва забележително влияние върху начина, по който хората управляват своя бизнес, спестяват и харчат парите си. Всяка една финтех компания предлага съвкупност от услуги, които могат да бъдат използвани във всеки един бизнес, който се стреми към иновативно развитие. Именно затова финтех компаниите започват все по-често да се смятат за новите глобални играчи във финансовата индустрия.

Според KPMG финтех компаниите се утвърдиха като един от най-бързо развиващия се сектор през последното десетилетие, а глобалното финансиране достигна 111,8 млрд. долара през 2018 г., ръст от над 120% спрямо предходната година. В допълнение на това, потребителите на тези фирми намират все по-широко разпространение на услугите им в своето ежедневие. Това води до въпроса: Какво въздействие може да има една финтех компания. Именно тук  ще представим една компания, основана през 2018 г., която напоследък привлича вниманието на потребителите, експертите и специализираните медии  -  „СЕПА Кибер Технологии“. Въпреки че е стартъп, компанията е изградена върху изключителен опит, иновация, надеждно обслужване на клиенти и развитие. Те подпомагат финансови нужди на своите клиенти с иновативни възможности чрез изграждане на технологична отворена екосистема и успешна работна среда.

СЕПА Кибер Технологии“ има международно присъствие с офисите си в Европа, Близкия Изток и Азия. Компанията също така поддържа пет центъра за данни в световен мащаб, съхраняващи, обработващи и събиращи данни за клиентите на компанията. Два от тях се намират у нас – в София и Варна. Други два има в Гринуич и Великобритания, а последните два са в германските градове Бремен и Мюнхен.

Услугите, които предлагат, са базирани на собствената им система за банкиране SEPA White CoreX, чрез която платформата SEPA MuSe е интегрирана. Основани на SEPA White CoreX, услугите на SEPA MuSe функционират правилно и могат да бъдат успешно приложени в бизнеса на бъдещи клиенти. SEPA White CoreX предлага иновативни решения за банковия и финансовия сектор, правителствения сектор и ритейл сектора, както и разнообразен набор от услуги, които са предназначени да предлагат решения за обработка на плащания във всяка област. SEPA White CoreX e комбинирана платежна платформа от услуги и приложения, която поставя технологиите и автоматизацията в основата на бизнес операциите. Самата платформа не само управлява плащанията на клиентите, но и осигуряват сигурност и разширение в международен план за бизнеса на клиентите. Инфраструктурата на SEPA White CoreX осигурява надежност, мащабируемост и сигурност за всеки един клиент на компанията.

Използвайки най-новите технологии, разработени чрез техния основен двигател SEPA White CoreX, „СЕПА Кибер Технологии“ дава възможност на компании от цял свят да създават или да се свързват със съществуващи онлайн банки, портали за криптовалута, програми за дебитни и кредитни карти, POS връзки, SEPA / IBAN SWIFT и много други, които могат да гарантират конкурентоспособност и икономическа ефективност. Компанията предоставя също така защитена система за интернет плащания, за да осигури пълната защита на данните на притежателя на картата, използвани по време на транзакции между уебсайтове, платежни терминали и потребители.

В тази връзка СЕПА Кибер Технологии съвсем скоро ще представи новият си продукт SEPAid, който ще представлява специализирана услуга за KYC (Опознаване на клиента). Това е особено важно за финансовите компании, тъй като им позволява да се сдобият с информация за клиентите си и да предотвратят незаконни дейности като пране на пари, укриване на данъци или финансиране на тероризъм.

Услугата Micro Services също може да се разгледа като изключителна възможност за иновативният бизнес, тъй като може да бъде или интегрирана в SEPA White CoreX, или като самостоятелен продукт, който предоставя приложно-програмиран интерфейс (API) за интегриране на платформа от услуги от Micro Services. Всички тези услуги ще бъдат свързни с всеки един от трите сектора, обхванати от SEPA Кибер и ще могат да бъдат напълно използваеми от клиентите. 

В допълнение на всички предимства, от които могат да се възползват клиентите на компанията, те предлагат и SaaS (Софтуер като услуга) решения. Какво означава това ли? Клиентите имат възможност да избегнат инвестирането в хардуер и софтуер, а вместо това, само да заплатят за необходимите за тях услуги. Това спомага всеки един клиент да навлезе с ниска цена на пазара, без допълнителни разходи за софтуер и хардуер. Не на последно място „СЕПА Кибер Технологии“ предлага решения за банкиране и плащане с SEPA White CoreX услуга, чрез която всяка една компания може да се сдобие с продукт, който е брандиран с тяхната лична марка и име.

Финтех компаниите могат да се разглеждат като бъдещето на финансовите институции. Те включват в себе си набор от изцяло развити иновативни продукти и сервизи, които спомагат бизнеса чрез лесни, бързи и удобни услуги. „СЕПА Кибер Технологии“ е именно една от тези компании, която се е доказала като специалист във финансовата индустрия, и като такава, както в настоящето така и в бъдещето, ще оказва влияние в тази сфера. СЕПА Кибер Технологии е компания, която предоставя модерни продукти и услуги в сектора на финансовите услуги и създава мащабируем бизнес за своите партньори и клиенти. Взимайки предвид всички тези забележителни определения на техните продукти, които посочихме, може да се прогнозира, че СЕПА Кибер Технологии ще бъде следващият лидер на дигиталния пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още