IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alphabet ще възстановява комуникациите на Пуерто Рико с балони

Концернът вече е получил съответното разрешително от американските власти

11:05 | 09.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Федералната комисия по комуникациите (FCC) заяви, че в петък е одобрила заявлението на Alphabet Inc за предоставяне на аварийна клетъчна услуга на Пуерто Рико през балони.

Заради причинените от урагана Мария сериозни щети островната държава се бори да си възвърне комуникационните услуги. Федералната комисия по комуникациите заяви в петък, че 83% от клетъчните устройства остават извън употреба, въпреки че мобилните оператори разполагат с временни обекти.

Alphabet, която анонсира през 2013 г. Project Loon - част от тайното подразделение на Alphabet - X, където компанията експериментира с технологии, като тази за автономните коли, пояснява, че работи, за да подкрепи „лицензираните мобилни оператори да възстановят повредената комуникационна инфраструктура“, предава Ройтерс.

По-рано в петък назначеният от Доналд Тръмп председател на комисията Аджит Пай обяви, че сформира работна група, която да спомогне за възстановяване от урагана, като набляга на справянето с предизвикателствата пред Пуерто Рико и Вирджинските острови.

„От решаващо значение е да приемем координиран и всеобхватен подход за подкрепа на възстановяването на комуникационната инфраструктура и възстановяването на комуникационните услуги", казва Пай в изявление.

Отделно губернаторът на Пуерто Рико Рикардо Росело заяви в Twitter през уикенда, че е провел „чудесен първоначален разговор с @elonmusk тази вечер. Екипите вече говорят и проучват възможностите. Следващите стъпки стъпки скоро ще последват".

Илон Мъск, главният изпълнителен директор на Tesla Inc, заяви в петък, че компанията му ще изпрати повече батерии в Пуерто Рико, за да помогне на властите да възстановят електрозахранваето, след като ураганът Мария разруши голяма част от инфраструктурата на острова. По-рано компанията му заяви, че изпраща стотици батерии на острова, които могат да съхраняват електричеството, генерирано от соларни панели в Пуерто Рико.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още