Ще остане ли физическото злато вечното убежище за инвестиционните портфейли

Затваряне на швейцарските граници е заплаха за благородния метал, бичият пазар ще продължи, прогнозира д-р Валентина Григорова-Генчева от ПИБ

Още по темата
Коментари
0
 
9
 
3
Ivan N. до: nkavrakov1982
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Този път няма да се съглася с теб. Понижението на цената на златото се дължи на факта, че инвеститорите затварят позициите си с блародни метали за да покрият марджин коловете. Също така много инвеститори си помислиха, че първоначалният срив е дъното, което цял живот са чакали и купиха там, затваряйки отново позициите си на злато и сребро. Същия феномен наблюдавах е 2008г. - цената на златото падна от около 1000 на 800 долара, две години по-късно металът чукна 2000$. Също така ще те помоля да провериш цените на физическото сребро на най-големите дилъри в България(tavex например). Цената за Американския Сребърен Орел (1oz) е 69лв, което е абсурдно много, понеже (1oz на борсите е към 12.50$ в момента). Имай предвид, че същата тази монета преди няколко месеца само беше по 50лв бройката и то при по-висока бордова цена на среброто. Причината е ясна - физическо сребро просто няма към момента! Изкупено е и толкова. Спекулации да искаш :)
0
 
9
 
2
фиг.1 до: nkavrakov1982
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Ако започнем да ценим само това което се яде, то много жалко, че в процеса на еволюция сме си загубили хватателния палец на крака.
8
 
4
 
1
преди 9 месеца
Инвеститорите разбраха че златото не се яде ,и затова панически го разпродадоха и него.