IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия се страхува за бъдещето на еврото

Президентът на страната Дмитрий Медведев признава, че проблемите в еврозоната са обезпокоителни и не бива да се подценяват

11:17 | 18.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Русия се страхува за бъдещето на еврото

Руският президент Дмитрий Медведев изрази притеснения относно бъдещето на еврото. На въпрос на Wall Street Journal дали дълговата криза в еврозоната може да заплаши единната валута, Медведев заявява, че „заплахата не бива да се преувеличава, но не може и да бъде подценявана“.

„Просперитетът на Русия зависи до голяма степен от това какво се случва в Европа. Ние не сме част от Европейския съюз, но сме европейска държава“, посочва руският президент пред вестника.

Седмица преди първото си официално посещение в САЩ като президент на Русия, Медведев взе отношение и по въпроса с петролния разлив, допуснат от ВР. Според позицията му това, което се случва в момента, заплашва оцеляването на британския петролен гигант и може да доведе до преосмисляне на целия петролен бизнес.

„Това е предупредителен сигнал. Със сигурност не сме безразлични към бъдещето на ВР, надяваме се, че те ще успеят да преглътнат загубите“, заяви Медведев.

В момента около една четвърт от бизнеса на британската компания се намира именно в Русия и евентуален фалит би имал доста неприятни последствия за страната, уточнява вестникът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още