IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vivacom подсказа, че скоро започва продажби на iPhone

Преди година компанията подаде жалба в КЗК срещу американския гигант Apple

11:32 | 14.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg</em></p>

Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg

Българската телекомуникационна компания Vivacom подсказа, че скоро ще започне продажбите на iPhone у нас. Това стана ясно от покана, изпратена до медиите днес във връзка със събитие, което ще се проведе по-късно тази седмица. На поканата са изобразени смартфони на Apple.

В поканата телекомът кани журналистите „заедно да посрещнем най-новия член на семейството на Vivacom”.

Припомняме, че преди година, на 15 юли, стана ясно, че Vivacom е подала жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) срещу американския прозиводител на потребителска електроника.

Тогавашно съобщение на регулатора разкри, че става дума за евентуална злоупотреба с по-силна пазарна позиция при договаряне. КЗК откри производство по случая, а няколко месеца по-късно – през октомври, Vivacom и Apple официално сключиха примирие по казуса.

В решение на КЗК от края на октомври 2019 г. стана ясно, че регулаторът е прекратил започнатото производство срещу Apple. В съобщението беше посочено, че случаят приключва  поради оттегляне на искането от страна на „Българска телекомуникационна компания“ ЕАД.

Причина за проблемите беше фактът, че Vivacom не можеше да продава устройства на Apple, защото американският технологичен концерн има ексклузивни договорни отношения с другите два телекомуникационни играча, които оперират на територията на България – A1 и Telenor.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още