IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vivacom отчита ръст от 4,8% на приходите си за първото полугодие

Коригираната нетна печалба се е увеличила с 5,8%

15:33 | 14.08.18 г. 1
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов/Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов/Investor Media Group

Телекомуникационният оператор Vivacom отчете ръст от 4,8% на общите приходи за първото полугодие на 2018 г. на годишна база, като сумата е достигнала 453 млн. лева, съобщават от компанията.

Компанията продължава да реализира и стабилен ръст в коригираната печалба преди лихви, данъци и амортизация (EBITDA) от 5,8% до 170,5 млн. лв., сочи още отчетът на телекома.

Vivacom достига 30% пазарен дял в приходите от мобилни услуги с общ брой клиенти на мобилни услуги от 3 053 000. От тях над 88% са на абонаментен договор. 

Делът на приходите от мобилен интернет в общите приходи от мобилни услуги продължава да се увеличава, като през второто тримесечие на 2018 г. достига 43% спрямо 35% за същия период на 2017 г. Принос за положителната тенденция има разширяването на покритието на 4G мрежата на телекома до 99% от населението, измерено от световната компания GWS.

Операторът запазва първото място в предлагането на фиксиран широколентов интернет с 492 хиляди абонати, което представлява ръст от 90% спрямо същия период на предходната година. Над половината от абонатите използват високоскоростен достъп чрез оптичната мрежа на телекома, която вече покрива близо 1 милион и 150 000 домакинства в цялата страна.

Операторът отчита 15,6% ръст на потребителите на интерактивна телевизия (IPTV) спрямо същия период на предходната година. 47,3% от общо 456 хиляди клиенти с абонамент за платена телевизия към края на първото полугодие на 2018 г. са избрали именно интерактивната телевизия.

През първото полугодие на 2018 г. инвестициите на компанията са в размер на 65 млн. лв. 66% от общите инвестиции са вложени в развитие на технологичната инфраструктура.


 


 


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Спящият бик
преди 5 години
По-отчайващо качество на услугите едва ли има друг оператор! Телевизия, интернет... - непрекъснато се бъгват. Съвсем наскоро, когато интернетът им спря в цялата страна, клиентите им бяха принудени по този неприятен начин да разберат от общите им условия, че неустойки по договор за доставка на такава услуга могат да търсят едва след десетия ден от спирането и!? И това в 21 век, когато едва ли не само ходенето до толетна не е цифровизирано! Нямат значение ни претърпените загуби, ни пропуснатите ползи - кьорав карти не играе - да не си подписвал!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още