IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon устоява на ценовата битка

Американският мобилен оператор изненада приятно с тримесечната си печалба

17:39 | 21.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-големият американски мобилен оператор Verizon Communications Inc. успява да расте въпреки засилената конкуренция на пазара. Компанията надмина очакванията на пазарните анализатори по отношение на финансовите си резултати за първото тримесечие.

С печалба от 1,02 долара за акция концернът надмина консенсусните очаквания на запитани от Bloomberg анализатори, чиито очаквания бяха за 0,95 долара за акция. Приходите от продажби нарастват до 31,98 млрд. долара (29,70 млрд. евро), съобщи във вторник в Ню Йорк компанията. В предборсовата търговия акциите поскъпнаха с 0,2 на сто до 49,49 долара за брой.

Акционерите могат да се зарадват на ръст на печалбата от 7% до 4,22 млрд. долара. Той се дължи преди всичко на факта, че след пълното придобиване на мобилния бизнес на бившия си конкурент Vodafone компанията трябва да разпределя значително по-малка част от печалбата си на миноритарни акционери на дъщерни компании.

Благодарение на различни промоции и кампании, вкл. и предлагането на таблети за клиентите си, компанията успява да се похвали с 565 000 нови мобилни клиенти, което е ръст от 4,8% спрямо година по-рано.

В дивизията за мобилните услуги, която допринася за две трети от оборота, приходите растат по-бързо от тези в дивизията за стационарни телефони. Концернът отдава големи надежди на бизнеса си с широколентови услуги. Приходите от услугите с бърз интернет, видео и телефон скачат с 10% на годишна база.

AT&T Inc., която ще представи резултатите си в сряда, е добавила 400 000 нови потребители през първото тримесечие. става ясно от анкета на Bloomberg. T-Mobile, чийто отчет се очаква през май, вероятно е спечелил 930 000 клиента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още